PROTESTES

La UGT porta carbó al Govern per exigir una pujada de les pensions

Àlvarez reclama un increment de les prestacions de més de l'1,3% per mantenir el poder adquisitiu

La UGT porta carbó a la Delegació del Govern per a reivindicar unes pensions dignes. / CHRISTIAN MORALES CLARASÓ

1
Es llegeix en minuts

Un grup de jubilats i pensionistes de la UGT, encapçalat pel seu secretari general a Espanya, Josep Maria Àlvarez, i el de Catalunya, Camil Ros, ha tirat carbó davant les portes de la delegació del Govern a Catalunya en una protesta simbòlica el dia de la cavalcada dels Reis Mags per exigir a l'Executiu de Mariano Rajoy un augment de les pensions "de més d'un 1,3%". Àlvarez ha lamentat que el Govern només hagi augmentat en un 0,25% les pensions per a aquest 2017 "després que s'hagi perdut gairebé un punt del poder adquisitiu dels jubilats i pensionistes", ja que això contribueix, segons ell, a un empitjorament de la situació d'aquest col·lectiu.

Notícies relacionades

"Les pensions han d'augmentar segons l'evolució de l'IPC", ha dit Àlvarez, que ha asseverat que la reforma del sistema de pensions ha de comportar la recuperació dels drets perduts durant la crisi. 

Igual que a Barcelona, a altres ciutats d'Espanya els jubilats de la UGT han fet actes simbòlics similars davant de delegacions del Govern per exigir la millora de les pensions.