Als 87 ANYS

Mor l'expresident de BBVA José Ángel Sánchez Asiaín

L'exbanquer era president d'honor de la Fundació BBVA

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de BBVA entre el 1988 i el 1990, José Ángel Sánchez Asiaín, va morir el 31 de desembre als 87 anys a Madrid, segons han informat fonts pròximes a l'exbanquer. Asiaín era president d'honor de la Fundació BBVA, un càrrec vitalici.

Sánchez Asiaín (Baracaldo, 1929) va ser director del Servei d'Estudis del Banc de Bilbao (1954-1962), així com director general i president del seu consell d'administració entre el 1966 i el 1988. També va ser conseller de l'Istituto per le Operi di Religione (IOR) del Vaticà (1989-2006), president del Centre d'Investigació per a la Inversió, Capital i Riquesa Nacional d'Espanya (1965-1969) i membre del Consell d'Economia Nacional (1975-1980).

Notícies relacionades

José Ángel Sánchez Asiaín era economista Llicenciat per la Universitat de Deusto, doctor en Economia (Diners i Finances) per la Universitat Central de Madrid i catedràtic d'Hisenda Pública i Dret Fiscal de la Universitat de Valladolid i més tard de la de Bilbao.

Era, a més, Doctor Honoris Causa per la Universitat del País Basc, per la Universitat Miguel Hernández d'Elx i per la Universitat de Valladolid. Acadèmic de la Real Acadèmia de las Ciencias Morales y Políticas, de la Real Academia de la Historia, i de la Reial Acadèmia de Ciències Economicofinancieres de Barcelona, acadèmic d'honor de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando i president de la delegació espanyola de l'Acadèmia Europea de Ciències i Arts.

Temes:

BBVA Obituaris