PROCEDIMENT JUDICIAL

El fiscal rebaixa les penes als usuaris de les 'black' que han tornat diners

Blesa i Rato no s'inclouen en la llista de tenidors de les targetes de Caja Madrid que poden beneficiar-se d'aquesta decisió

35684695 601

35684695 601 / CHEMA MOYA SERGIO BARRENECHEA (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El fiscal Anticorrupció Alejandro Luzón ha modificat en part el seu escrit inicial d'acusació en el judici contra 65 usuaris de targetes 'black' de Caja Madrid, al tenir en compte l'ingrés als comptes de Bankia d'algunes de les quantitats desemborsades, cosa que modifica a la baixa la petició de penes. Durant la presentació del seu informe final de conclusions, Luzón s'ha referit a determinades operacions que no van ser autoritzades pels titulars de les targetes i a algunes transaccions amb targetes clonades.

Notícies relacionades

Així mateix, pel que fa a les persones que han efectuat ingressos, s'aprecia un atenuant per a aquells que van reemborsar els imports gastats amb les targetes. Es tracta de Cándido Cerón, José María Arteta Vico, Ildefonso Sánchez Barcoj, Arturo Fernández, Juan Iranzo, Javier López Madrid, Jorge Rábago, Virgilio Zapatero, Ramón Espinar, Jesús Pedroche, Ignacio Navasqués, Buenaventura Zabala, i José Manuel Fernández Norniella, entre altres, però no inclou els expresidents Miguel Blesa i Rodrigo Rato, malgrat que també han tornat els diners.

Amb el fi de rebaixar la seva eventual condemna, prop d'uns quaranta ex alts directius --entre ells Miguel Blesa-- van entregar entre juliol i setembre les quantitats gastades. En concret, l'Audiència Nacional havia recuperat a finals de juliol un total d'1,7 milions, molt lluny dels 12,5 que van gastar. El fiscal ha modificat en part el seu escrit inicial d'acusació en el judici al tenir en compte l'ingrés als comptes de Bankia d'algunes de les quantitats desemborsades, cosa que modifica a la baixa la petició de penes.