El termini per al segon pagament de l'IRPF acaba aquest dilluns

La liquidació mitjana puja a 1.924 euros, i aquest 7 de novembre se'n paga el 40%

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dilluns acaba el termini per fer el segon pagament de la quota de l'impost sobre la renda corresponent al 2015 per als contribuents que van presentar una declaració a pagar i van optar per fraccionar-la. La campanya de la renda 2015 va començar el 6 d'abril, amb les rendes per internet i mitjans telemàtics, seguida després per la tradicional, amb impresos en finestreta des del 10 maig; i va acabar el 30 de juny.

Durant aquest període s'han presentat més de 19 milions de declaracions. De fet, es tracta d'una quantitat de contribuents que es manté els últims anys. Hisenda ha aprofitat la campanya per enviar avisos als propietaris d'immoblespropietaris d'immobles i recordar-los l'obligació de declarar si els tenen llogats.   

L'1 d'agost, l'Agència Tributària va informar que, amb data de 29 de juliol, 4,1 milions de declaracions van resultar a ingressar, un 1,82% menys que l'any anterior, per un import total de 7.889,7 milions d'euros, un 5,79 % més. Això suposa una mitjana de 1.924 euros per contribuent. El primer pagament va ser del 60% de la quota resultant de la declaració (1.154,4 euros en el cas de la mitjana) i el segon del 40% restant (769 euros).

DEVOLUCIONS

Notícies relacionades

L'Agència Tributària també va avançar que havia tornat 7.877 milions d'euros en la campanya de la renda, un 83% del total. Al voltant de tres de cada quatre declaracions tenen dret a devolució. Si aquesta no s'ha practicat al tancar l'exercici, sol ser perquè són impresos subjectes a una revisió més profunda i es pot consultar el seu estat.

I mentre es tanca el període de la campanya del 2015, encara hi ha temps per ajustar la factura de cara a la declaració que es presentarà la primavera que ve, amb opcions com els plans de pensions o amortitzant hipoteca, si la vivenda habitual es va adquirir abans del 2013.