AJUSTOS LABORALS

ING retallarà 5.800 llocs de treball a Bèlgica i els Països Baixos

El grup pretén estalviar-se 900 milions anuals a l'aprofundir en la digitalització

Seu central espanyola del banc ING Direct a Madrid.

Seu central espanyola del banc ING Direct a Madrid.

1
Es llegeix en minuts

El banc holandès ING planeja retallar 5.800 llocs de treball a Bèlgica i els Països Baixos en cinc anys com a conseqüència de l'acceleració del seu programa de transformació digital, que permetrà a l'entitat reduir els seus costos en 900 milions d'euros anuals a partir del 2021. L'entitat prescindirà en els cinc pròxims anys d'uns 3.500 empleats a Bèlgica i de 2.300 als Països Baixos, mentre que 950 llocs de proveïdors externs també es podrien veure afectats.

En el mercat belga, ING pretén racionalitzar la seva xarxa mitjançant la integració de sucursals d'ING i Record Bank, mentre que als Països Baixos portarà a terme una optimització del nombre de negocis i funcions de suport.

Entre el 2016 i el 2021, el banc holandès, que comptava amb una plantilla de 51.833 treballadors a finals de juny, invertirà 800 milions d'euros en la seva transformació digital i preveu aconseguir, a través de diverses mesures per millorar la seva eficiència un estalvi anual de costos de 900 milions d'euros per al 2021.

Notícies relacionades

"És inevitable que diverses mesures anunciades avui tinguin impacte en molts dels nostres col·legues", ha reconegut el conseller delegat d'ING, Ralph Hamers, que ha apuntat que en el curs de cinc anys "al voltant de 7.000 llocs de treball es podrien veure afectats per aquests efectes, incloent-hi 950 posicions de proveïdors externs".

Com a conseqüència de l'ajust de plantilla previst, ING assumirà una provisió de 1.100 milions d'euros abans d'impostos, dels quals 1.000 milions d'euros seran comptabilitzats en el quart trimestre del 2016.

Temes:

ING Ocupació