INTERVENCIÓ A BRUSSEL·LES

Brufau reclama un full de ruta "clar" per al futur de les inversions en petroli

El president de Repsol reivindica la importància del sector per millorar el medi ambient i exigeix ajudes per a la millora dels combustibles

abertran24347343 madrid 29 11 2013 jornada del comite espa  ol del 160225093329

abertran24347343 madrid 29 11 2013 jornada del comite espa ol del 160225093329

2
Es llegeix en minuts

El president de Repsol, Antoni Brufau, ha reclamat aquest dijous a Brussel·les un full de ruta "clar" per al futur de les inversions en el sector dels hidrocarburs, així com garantir un escenari d'igualtat entre els participants que hi actuen. "És crític que les futures inversions en el sector tinguin un full de ruta clar i crear un pla global d'igualtat", ha destacat durant el seu discurs d'inauguració de la conferència 'Energy for Europe', on s'aborden els reptes del sector energètic de cara a la implementació de l'Acord de París per a la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

En el seu discurs, Brufau ha defensat que la indústria petrolera i gasística pot contribuir a l'hora d'aconseguir els objectius compromesos, així com ser una eina per recolzar un progrés significatiu en la "batalla" contra el canvi climàtic. En aquest sentit, el president de Repsol ha destacat que "la impressió general" és que la Unió Europea va mantenir un paper de lideratge durant les negociacions a la capital francesa l'any passat, tot i que ha advertit que la cimera sobre canvi climàtic que tindrà lloc a Marràqueix (COP22) a principis de novembre serà un repte "encara més gran", perquè serà on "l'acord es tradueixi en acció". "L'impacte (de l'acord de París) serà molt limitat si el món, i especialment Europa, no és capaç de garantir un compromís per al llarg termini, sostingut i coordinat amb la inversió i la innovació en el sector de l'energia", ha manifestat.

Brufau ha subratllat que Europa es troba en un moment "clau" per definir un marc d'incentius i sancions de cara a la 'descarbonització' de l'economia. En qualsevol cas, ha assenyalat la importància de garantir que aquest esquema no perjudiqui ni comprometi l'"habilitat de competir" de les empreses.

Notícies relacionades

El president del sector també s'ha referit al sector del transport, i ha apuntat que un transport "net" requereix un enfocament "integrat" per part de tots els sectors involucrats. D'aquesta manera, ha indicat que el paper del sector energètic és aportar combustibles d'alta qualitat i al mateix temps impulsar la transició cap a combustibles baixos en carboni.

Brufau ha recordat que l'objectiu "important" és la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 40% el 2030 respecte als nivells del 1990, al mateix temps que ha instat a tenir en compte els països en vies de desenvolupament, que tenen "el mateix dret a l'energia que els països desenvolupats".