CONSUM

La crema hidratant de Lidl és millor que una que costa 225 euros, segons l'OCU

L'organització ha analitzat diferents cremes hidratants per a la cara i diu que la de Lidl és la millor

ocu

ocu

1
Es llegeix en minuts

L'organització de consumidors OCU ha detectat diferències de preu de fins a 200 euros en cremes hidratants facials d'una qualitat similar. En l'estudi, que compara 17 cremes hidratants que s'anuncien per a tota classes de pells o de pell que van de normals a mixtes, es diu que totes "compleixen els seus propòsits, encara que en capacitat d'hidratació cap destaca sobre les altres".

"Però pel que fa a preus, les diferències són abismals; amb el que es paga per l'última crema de l'anàlisi, es poden comprar 75 pots de la crema hidratant que obté els millors resultats", afegeix l'estudi.

En concret, es refereix a la que queda més ben classificada, que és la crema Cien, de Lidl, amb un preu de 2,99 euros, i La Mer, que costa 225 euros. Al darrere de la més ben classificada, l'estudi hi situa VichyGarnier Skins Naturals, Nivea, Avene i La Roche Posay.

Els últims llocs, amb classificació de qualitat mitjana, se situen VitesseDeliplus La Mer, que tanca la llista de les cremes analitzades.

L'OCU explica que ha enviat al laboratori 17 cremes hidratants per mesurar-ne, mitjançant tècniques rigoroses i amb aval científic, la qualitat, incloent-hi en la valoració de resultats una prova d'ús i l'anàlisi de l'etiquetatge.

Per portar a terme aquesta anàlisi, l'OCU no ha tingut en compte la publicitat, l'envàs i les seves característiques o les condicions de venda (ubicació a la botiga, assessorament), circumstàncies a les quals dediquen una gran inversió els fabricants, afegeix l'organització.

"Els resultats obtinguts són correctes per a tots els productes, cap crema suspèn; tots milloren la hidratació de la pell, encara que cap destaca gaire per sobre dels altres: 11 cremes obtenen la categoria de bona, i sis es troben en una categoria acceptable".

L'OCU destaca que els resultats demostren que el producte més car ni hidrata ni convenç més que els altres.

Notícies relacionades

"És per tant recomanable comprar les cremes més barates, ja que per pocs diners es tenen els mateixos efectes i no penetren més enllà de les capes superficials de la pell", indica.

A més, recomana no fer cas de la publicitat, ni de mencions com hipoal·lergogen o amb control dermatològic perquè cada fabricant els usa al seu aire, i assenyala que per tenir una protecció solar adequada cal utilitzar una crema específica.

Temes:

Lidl Consum