Guindos afirma que el dèficit "no va bé" i advoca per reformar l'impost de societats

El ministre assegura que hi ha indicadors que anticipen que l'economia espanyola es "desaccelerarà" en els pròxims trimestres

De Guindos veu molt difícil que l’economia espanyola creixi per sota del 3% el 2016. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha reconegut aquest dijous que l'evolució del dèficit públic "no va bé aquest exercici" i ha subratllat que per arribar a l'objectiu del 4,6% marcat per Brussel·les s'ha de modificar l'impost de societats.

En una entrevista a la Cope recollida per Servimedia, el ministre es pronunciava així sobre les últimes dades de dèficit públic de l'Estat, que va pujar gairebé un 20% fins al juliol i que es va situar en el 2,66% del PIB.

Per contenir el dèficit, ha explicat el titular d'Economia, és "fonamental" que es prenguin mesures, i ha reconegut que la recaptació de l'impost sobre Societats "va malament". En aquest sentit, ha recordat que estava previst ingressar per aquest impost uns 25.000 milions d'euros i "no hi arribarem si no es prenen mesures".

Notícies relacionades

Segons De Guindos, en societats "hi ha un problema" perquè "entre el tipus nominal i l'efectiu hi ha una diferència molt gran". Així, ha assenyalat que "per arribar" a l'objectiu del 4,6% de dèficit del conjunt de les Administracions Públiques "necessitem prendre mides a l'Impost sobre Societats i adoptar modificacions".

EVOLUCIÓ DEL PIB

Sobre l'evolució del producte interior brut (PIB), el ministre ha assegurat que veu "molt difícil" que l'economia espanyola creixi per sota del 3% el 2016, però que ja hi ha indicadors qualitatius, d'opinió i de demanda de crèdit, que anticipen que l'economia espanyola "es desaccelerarà" en els pròxims trimestres.