OPERACIÓ SORTIDA

Nous endarreriments i cancel·lacions de Vueling al Prat

Les incidències coincideixen amb un dels dies de més activitat a l'aeroport, amb 1.025 moviments d'avions previst a l'inici de l'operació sortida

Nous retards i cancel·lacions a Vueling del Prat afecten milers d’usuaris i les seves maletes. / periodico

2
Es llegeix en minuts
SALVADOR SABRIÀ / BARCELONA

L'operació sortida del primer tram de les vacances d'estiu s'està convertint en un problema per a molts clients de Vueling a l'Aeroport del Prat, que se sumen a les cancel·lacions i els endarreriments que ha patit aquesta companyia durant aquesta setmana. Aquest divendres, 1 de juliol, és un dels dies de més activitat de l'any a l'aeroport de Barcelona: estan previstos 1.025 moviments, entre entrades i sortides d'avions, amb una oferta total de seients de 182.180, segons fonts d'Aena. Aquest xifra d'operacions se superarà diumenge que ve, amb 1.039 moviments i 187.768 seients oferts. En una jornada normal, la mitjana de moviments és de 900.

Aquest divendres han resultat afectats els trajectes amb Brussel·les, Granada, Màlaga, París Orly, Alacant i Ginebra. Fonts de la companyia han admès que són uns dies molt complicats i que la prioritat de l'empresa són els passatgers, a qui han ofert la possibilitat de recuperar el cost del bitllet o reubicar-los en el pròxim vol disponible, així com fer-se càrrec de les despeses dels viatgers que s'hagin de reallotjar a Barcelona, informa ACN. Més enllà dels endarreriments i les cancel·lacions, entre els afectats hi havia una crítica i una indignació unànimes amb l'aerolínia per la poca informació que se'ls ha facilitat sobre la situació: alguns diuen que han sabut que el seu vol no sortia perquè els ha informat el personal de terra mentre creuaven la porta d'embarcament, informa EFE.

L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha anunciat que requerirà aquest divendres a Vueling i a AENA perquè informin dels endarreriments i les cancel·lacions de vols que estan patint els usuaris de la companyia en els últims dies, i que aquesta vegada reclamaran dades molt específiques. La directora de l'ACC, Montserrat Ribera, no descarta multar Vueling per la "mala pràctica en el servei", una mesura que entraria en les seves competències. Vueling els atribueix a un cúmul de circumstàncies als diferents aeroports on opera, amb especial incidència en els francesos a causa de la vaga de controladors en aquest país que ha durat fins dimecres passat i que ha capgirat bona part de l'operativa de l'aerolínia. Altres fonts atribueixen a l'excessiva explotació dels avions i la falta de previsió en cas d'incidències els problemes que pateix l'empresa aquests dies.

Notícies relacionades

Vueling ocupa pràcticament el 40% de l'operativa de l'aeroport barceloní, per la qual cosa qualsevol problema amb aquesta companyia afecta tota la infraestructura. Durant aquest divendres al matí s'estan vivint les cues habituals d'un dels dies de més activitat al Prat, amb l'excepció de Vueling, en què hi ha més endarreriments i cues, a més de les cancel·lacions.

Segons fonts d'Aena "no hi ha problemes amb l'embarcament i la recepció de maletes" en general. Els usuaris que pateixin alguna incidència s'han de posar en contacte directament amb la companyia amb la qual havien contractat el vol.