RESPONSABILITAT SOCIAL

Inditex suma una nova botiga a Igualada a la seva xarxa d'integració de discapacitats

Els establiments de For&From van facturar 5,3 milions el 2015 i van guanyar gairebé mig milió

dcaminal33548168 15 04 16 igualada  massimo duti inaugura una botig160415142257

dcaminal33548168 15 04 16 igualada massimo duti inaugura una botig160415142257 / Marc Vila

2
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / IGUALADA

El grup Inditex ha obert una nova botiga singular de la seva marca Massimmo Dutti a Igualada. Encara que aparentment es tracta d’un establiment més dels més de 7.000 amb què compta el gegant gallec de la moda, el d’Igualada forma part de la xarxa For&From, que té com a objectiu la integració laboral de persones amb alguna discapacitat física o psíquica.

    La botiga d’Igualada és la número 10 d’un projecte emmarcat en les accions de responsabilitat social d’Inditex que va començar el 2002 a Palafolls (Maresme). A l’outlet de l’edifici modernista de Ca la Marmita del centre d’Igualada treballen 15 empleades, de les quals 10 tenen algun tipus de trastorn mental. Per a les dependentes es tracta en molts casos de la primera feina en què no han d’ocultar la seva malaltia, com havien fet en les anteriors. Una recaiguda podia suposar «problemes amb els companys o els caps i haver de deixar la feina», afirma Susana Rodríguez, una de les dependentes.

    A més a més, la feina els aporta «estabilitat i motivació», segons explica Carme López, que feia cinc anys que estava a l’atur subsistint amb ajudes socials i gràcies a la seva família. Igual que succeeix en la resta d’establiments de For&From, els treballadors amb discapacitat reben suport psicològic i un seguiment per part de l’entitat social que gestiona la botiga. En el cas d’Igualada, la gestió va a càrrec de l’entitat sense ànim de lucre Moltacte i ­Auria.

    Per posar en marxa aquests establiments, Inditex porta a terme una donació inicial i després subministra roba a preus per sota de cost per seguir ajudant la xarxa de For&From, segons ha explicat Carlos Piñeiro, que forma part del departament de responsabilitat social de la companyia. Piñeiro ha destacat l’objectiu de l’empresa de seguir obrint botigues d’integració social i laboral per a totes les marques de la companyia. La pròxima obertura tindrà lloc a Ferrol amb un establiment de Pull & ­Bear.

Notícies relacionades

    «Per als treballadors, estar en una botiga com les nostres amb una elevada rotació de clients amb què es relacionen els augmenta l’autoestima», ha explicat Piñeiro durant la inauguració a Igualada.

    La xarxa de For&From d’Inditex va registrar uns ingressos de 5,3 milions d’euros el 2015 i uns beneficis de gairebé mig milió que permeten a les entitats gestores de les botigues finançar nous projectes socials. Catalunya compta amb sis de les botigues a Palafolls, Manresa, Llagostera i Igualada gestionades per Moltacte i la Fundació Molí de Puigverd.