LA CORRUPCIÓ FINANCERA

La cadira buida de Mario Conde a 'El gato al agua'

El programa d'Intereconomía reclama la presumpció d'innocència per a l'exbanquer detingut per blanqueig

El programa ’El gato al agua’ comença sense Mario Conde / periodico

2
Es llegeix en minuts

El programa de Intereconomía 'El gato al agua' va començar ahir sense Mario Conde, un dels seus tertulians dels dilluns, que no va poder assistir perquè està detingut per presumpte blanqueig de capitals. El presentador, Javier Algarra, va obrir el programa assenyalant la cadira buida que havia d'haver ocupat l'expresident de Banesto, i defensant la presumpció d'innocència

"Aquesta cadira avui està buida. L'havia d'ocupar Mario Conde però com poden imaginar Mario no ha pogut venir. Està detingut. No sabem si és culpable o innocent. Això haurà de determinar-ho la justícia. Nosaltres li aplicarem la presumpció d'innocència. Estem farts de les penes de telediari", va editorialitzar Algarra. "Si ha comès un delicte, que el jutgin i el condemnin, però això no ho farem nosaltres", va afegir abans de plantejar la "doble vara de mesurar" que la justícia utilitza segons el perfil dels implicats en casos de corrupció.

Després de citar el ministre José Manuel Soria, esquitxat pels 'papers de Panamà', o el 'cas Pujol', el presentador d''El gato al agua' va recordar que "mentre uns els detenen i els fiquen al cotxe amb la mà al clatell", altres "no trepitgen el calabós" i "declaren en comissió parlamentària".

EN DEFENSA DE MARIO CONDE

Notícies relacionades

En aquesta línia, els tertulians Xavier Horcajo, presentador de l'informatiu d'Intereconomía, Kiko Méndez-Monasterio, director de 'La Gaceta', Santiago Abascal, president de VOX España, i Rafael Nuñez Huesca, periodista de 'La Gaceta', van qüestionar l'operació judicial contra Mario Conde. "Quina 'diligència' que a Mario Conde se l'hagi enxampat aquest dilluns", deia Horcajo, abans de denunciar una "justícia tremendament desigual entre Mario Conde i Oleguer Pujol davant presumptes delictes semblants". "Totes les informacions han qualificat Conde com a corrupte sense presumpció d'innocència", lamentava Nuñez Huesca. "Això de Soria és més important que això de Conde", apuntava Méndez-Monasterio. "Mario Conde no és una figura pública. José Manuel Soria, sí", afegia Santi Abascal, que no va ocultar la seva "total desconfiança" amb el jutge Santiago Pedraz, que dirigeix la investigació sobre l'entramat d'empreses de l'exbanquer.

Aquí alguns dels seus missatges de la nit, al compte de Twitter de 'El gato al agua'.