A 'EL GATO AL AGUA'

Mario Conde: "Condemnar una persona per tenir una societat a Panamà és una barbaritat"

Fa només una setmana que l'exbanquer defensava a mort els paradisos fiscals a la tele

L’opinió de Mario Conde sobre els ’Papers de Panamà’ al programa ’El gato al agua’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La setmana passada, en plena explosió de l'escàndol mundial provocat per la filtració d'11,5 milions de documents procedents de la firma d'advocats Mossack Fonseca, els 'papers de Panamà'Mario Conde va assistir al programa 'El gato al agua' a donar la seva opinió sobre els paradisos fiscals. En va fer una defensa a ultrança i va parlar de la "demagogia i la confusió" dels que es posaven les mans al cap per l'existència d'aquests "estats de la comunitat internacional, sobirans, que dicten unes normes legals, i per virtut d'aquest reglament apliquen uns tipus impositius, avantatges fiscals o un secret bancari diferents dels que s'apliquen en la societat occidental".

Segons Conde, "la demagògia ha fet que si un senyor té una societat ubicada en un paradís fiscal, automàticament, ja és un delinqüent comú". "En si mateix no és un delicte", defensava Conde, i assenyalava com a exemple qualsevol memòria dels bancs, en les quals, deia, "hi ha relacionades un munt d'empreses que estan ubicades en paradisos fiscals". Segons ell, la "ignorància" fa que no se sàpiga que aquestes empreses "estan auditades" "i els seus beneficis estan controlats" i que "paguen impostos".

CINISME OCCIDENTAL

"Hi ha cinisme en el món occidental" sobre aquest tema. "Els estats occidentals pressionen la classe mitjana i permeten a les classes altes usar paradisos fiscals. Això és cínic". 

Tant l'indignava la "hipocresia" sobre els paradisos fiscals que va dir que era una "barbaritat" condemnar algú per tenir una societat opaca en països amb avantatges fiscals molt superiors a la resta.

Notícies relacionades

Conde aprofitava per carregar contra els que criticaven en les xarxes socials alguns personatges apareguts a la llista dels 'papers de Panamà', com la infanta Pilar de Borbó.

I va plantejar que Espanya estava fent el "ridícul" al no tenir el seu propi paradís fiscal, que, segons Conde, bé podrien ser "les Canàries".