ESPOLI D'UNA CAIXA D'ESTALVIS

La jutge envia al banc dels acusats vuit excaps de la CAM

La magistrada imposa als acusats una fiança civil de 1.592 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

La jutge Carmen Lamela ha acordat aquest matí  seure al banc dels acusats vuit exdirectius de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) per les irregularitats presumptament comeses a l'entitat i els imposa una fiança de 1.592 milions d'euros per assegurar les presumptes responsabilitats civils a què poden ser condemnats. La magistrada decideix que han de ser jutjats Modesto Crespo, Roberto Lidiano López Abad, María Dolores López Amorós, Teófilo Sogorb, Vicente Soriano, Francisco José Martínez, Juan Luis Sabater i Salvador Ochoa, que hauran d'afrontar la fiança de forma conjunta i solidària i en el termini de 24 hores.

La resolució, que recull els escrits d'acusació de les parts, considera que han de respondre d'aquesta quantitat com a responsables civils subsidiaris el Banc Sabadell, la Fundación de la Comunidad Valenciana Obra Social Caja Mediterráneo (Fundación CAM) i com a responsable civil directe Caser.

ELS DELICTES

Els imputats estan acusats per delictes de falsedat en comptes anuals i informació social, delicte relatiu al mercat i als consumidors, manipulacions informatives, apropiació indeguda, falsedat en document mercantil i estafa agreujada.

Notícies relacionades

La jutge es limita en la seva resolució a recollir els escrits de les acusacions. El fiscal sol·licita penes que oscil·len entre els 10 mesos i els 7,6 anys de presó. A més, els dóna un termini de 10 dies perquè presentin els seus escrits de defensa i acorda que siguin enjudiciats per la sala penal de l'Audiència Nacional.