NOVA ACTIVITAT

La Generalitat posa en marxa la regulació de l'economia col·laborativa

El Consell de Govern té previst donar avui el vistiplau a l'estratègia davant empreses com Airbnb o Uber

Pis turístic legalitzat al carrer Aribau de Barcelona.

Pis turístic legalitzat al carrer Aribau de Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La Generalitat té previst posar en marxa avui la seva estratègia per regular l'economia col·laborativaeconomia col·laborativa. El Consell de Govern donarà el vistiplau a un primer decret que forma part d'aquesta estratègia per establir les bases d'activitat legals d'una activitat en auge amb empreses com Airbnb o Uber. Només Airbnb va generar l'any passat un impacte en l'economia catalana de 740 milions d'euros impacte en l'economia catalana.

L'Executiu de Carles Puigdemont s'havia marcat com una prioritat plantar cara a l'activitat de l'economia col·laborativa per evitar les distorsions que provoca en alguns sectors i perquè les noves companyies assumeixin el pagament dels impostos i els tributs de la resta d'operadors en sectors com el dels allotjaments turístics o el de les noves formes de mobilitat

MULTES I PLETS

Notícies relacionades

El conseller d'Empresa, Jordi Baiget, havia assegurat a aquest diari que el Govern estava preparant l'estratègia global davant les noves formes d'activitat que han irromput en alguns sectors. El pla general preveu que es retoquin algunes normes com decrets o lleis per adaptar la regulació a l'economia col·laborativa.

El pla s'acompanya d'una intensificació de la inspecció dels titulars d'allotjaments turístics i de cotxes al marge dels taxis per evitar la competència deslleial i aconseguir que paguin impostos. El conflicte generat ha arribat als tribunals en el cas d'Airbnb, que va presentar un recurs pendent de resolució després de pagar una multa de més de 30.000 euros imposada per la Generalitat per oferir vivendes no inscrites en el registre de vivendes turístiques i per oferir habitacions en domicilis particulars, cosa que està prohibida segons la norma catalana.