MERCAT LABORAL

La consellera de Treball diu que una Catalunya independent tindria menys atur

Bassa afirma que no disposa de les eines apropiades per lluitar contra la desocupació

abertran32579579 barcelona 28 01 2016 rueda de prensa de la consell160128130428

abertran32579579 barcelona 28 01 2016 rueda de prensa de la consell160128130428

1
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

Una Catalunya independent gestionaria molt millor les polítiques actives d'ocupació i, per tant, el nombre de desocupats seria menor que l'actual. Catalunya no disposa ni de les eines apropiades ni dels recursos financers suficients. Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, ha donat a conèixer avui els objectius amb què treballa el seu departament en una roda de premsa per valorar les xifres de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del 2015. "Si poguéssim decidir en polítiques actives, l'aposta per disminuir l'atur a Catalunya seria més gran i les relacions laborals més eficients", ha destacat la consellera davant els periodistes en la seva estrena en el càrrec. 

Bassa ha destacat, no obstant, que els objectius de la Conselleria és treballar per aconseguir una ocupació de qualitat i per fomentar la igualtat de gènere a les empreses, "Una política que havia quedat oblidada amb la crisi". Ha recordat, així mateix, que dins de l'àrea de Governació --a la qual pertany Treball-- s'ha creat una Direcció General d'Igualtat, que ha de treballar de forma transversal amb els departaments d'aquesta àrea per portar a terme polítiques que fomentin la igualtat tant a les empreses com en el conjunt de la societat. Bassa ha destacat que aquestes polítiques encara són més necessàries quan les dades de l'EPA reflecteixen a Catalunya un increment del nombre de dones desocupades (339.200) davant els 329.400 que representen els homes.

Notícies relacionades

Pel que fa a les dades de l'EPA que recullen una xifra d'atur a Catalunya de 668.600 persones, la consellera ha destacat que observa "amb optimisme" les xifres, ja que es produeix una reducció de la taxa d'atur fins al 17,7%, però el problema és que "encara hi ha més de 600.000 persones desocupades, i per això no podem estar satisfets", ha dit. 

Per la seva banda, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha destacat que tot i que les dades generals són bones, perquè Catalunya té més de 87.000 aturats menys que fa una any, continua a l'alça el nombre de contractes temporals, que ha passat del 17,4% al 20,3% del total . "Augmenta la temporalitat i s'han de fer esforços per augmentar els contractes estables", ha destacat.