COMUNICAT A LA SEVA PÀGINA WEB

¿D'on vénen els productes Hacendado i Bosque Verde de Mercadona?

La cadena de súpers nega els rumors d'internet sobre que hagi canviat proveïdors i compres per altres de fora d'Espanya

28910555 59

28910555 59 / MIGUEL LORENZO

3
Es llegeix en minuts

Després d'una ofensiva a Twitter criticant l'origen fora d'Espanya dels productes Hacendado i Bosque Verde de Mercadona, la cadena de supermercats de Juan Roig ha sortit al pas amb un comunicat que ha publicat a la pàgina web de l'empresa. 'Mercadona: aposta pels productes espanyols i la generació d'indústria a Espanya' és el títol de l'informe, en què detalla que la companyia "compta amb 120 interproveïdors fabricants amb més de 220 fàbriques a tot Espanya".

"Si tu també has sentit això, t'assegurem que aquesta informació és completament falsa", assenyala el comunicat.

Mercadona reitera que des de fa anys manté "el compromís de, sempre que sigui viable, utilitzar matèria primera d'origen espanyol". Així, el 85% del volum de referències venudes a la cadena, tant a les seccions de frescos com de secs, corresponen a productes cultivats, criats, peixos i elaborats a Espanya.

APOSTA PER PRODUCTES ESPANYOLS

Dins de la seva aposta per oferir productes espanyols, el 2014 la companyia va fer compres a Espanya per valor de 14.900 milions d'euros.

A més, aquesta iniciativa es veu reforçada pel paper que fan els 120 interproveïdors, tots "compromesos amb els productes d'origen 100% espanyol".

En el marc d'aquest pla d'industrialització, Mercadona assenyala que aprofita oportunitats i impulsa iniciatives per fabricar a Espanya productes que abans importava, de manera que fa una inversió conjunta superior als 1.100 milions d'euros. Així, els clients poden disfrutar de més productes espanyols a Mercadona.

Sobre els productes concrets posats en qüestió per alguns consumidors a les xarxes socials, això és el que explicava la companyia l'agost passat:

OLI D'OLIVA:

L'oli d'oliva de Mercadona està envasat per l'interproveïdor Sovena (Sevilla) i és de origen 100% espanyol, com indica el seu etiquetatge i com així ha acreditat l'estudi de l'organisme independent Det Norske Veritas (DNV-GL). Pots consultar el seu certificat d'origen al següent enllaç o comprovar el procés d'elaboració al següent vídeo. Per a l'elaboració del oli Hacendado es treballa amb més de 150 cooperatives i almàsseres de diferents zones geogràfiques com Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa, el País Valencià, Catalunya, Madrid o Múrcia, cosa que desmunta l'afirmació que Mercadona compra oli del Marroc.

TARONGES: 

"La procedència de les taronges de Mercadona és principalment Espanya. Les taronges de Mercadona, des que comença la campanya nacional al mes de novembre fins al mes d'agost de l'any següent, són d'origen espanyol i procedeixen de diverses zones citrícoles d'Espanya, com els País Valencià, Múrcia, Andalusia, Catalunya o les Canàries.

Les taronges de Mercadona són argentines només entre l'agost i el novembre, ja que la campanya espanyola s'ha acabat i s'han d'importar o bé perquè les existents no reuneixen les condicions que els clients demanen. El 90% del total de taronges que comercialitza Mercadona són d'origen espanyol. El 2015, Mercadona va comprar 130.000 tones de taronges espanyoles, un 30% més que en la campanya anterior.

LLET:

Mercadona i els seus interproveïdors de llet es proveeixen de més de 3.000 ramaders de diverses zones productores de llet a Espanya. Així, la llet de Mercadona procedeix de Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc, Andalusia, Castella i Lleó, entre altres. A més, la llet Hacendado de Mercadona ha sigut reconeguda uns quants anys entre les llets de més bona relació qualitat-preu. Així mateix, des de l'any 2013 Mercadona, juntament amb els seus interproveïdors de llet líquida, ha recolzat el Conveni de Productes Lactis Sostenibles (PLS) promogut pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per recolzar el sector lacti nacional. 

PATATES:

La procedència de les patates de Mercadona és espanyola ja que procedeix de 500 productors de Castella i Lleó, Andalusia, Múrcia, Albacete, Àlaba, les Balears o les Canàries. Mercadona importa patates entre els mesos de novembre i abril perquè la patata espanyola disponible no compleix amb els requisits que els clients de Mercadona sol·liciten. Com tots els anys a l'abril, i fins al novembre, es tornen a vendre patates espanyoles a Mercadona. Més del 80% del total de les patates a la venda a Mercadona són espanyoles. Mercadona compra més de 100.000 tones de patates a productors espanyols. Pots consultar quin és l'origen de la llet de Mercadona al següent enllaç: llet de Mercadona.

MÉS DE TRES DÈCADES

Notícies relacionades

La companyia presidida per Juan Roig reitera que des de fa més de 30 anys aposta pels productes interns i per la creació d'indústria, riquesa i ocupació al país. A més, col·labora amb el sector primari espanyol, i manté acords estables amb 12.000 pescadors, 6.000 agricultors i 4.000 ramaders de tot Espanya.

Mercadona va tancar el 2015 amb un total de 1.574 botigues, després d'haver obert 60 nous supermercats de proximitat i tancar-ne set. Així, amb aquestes obertures la companyia consolida la seva presència a Espanya, on està present en 49 províncies de 17 comunitats autònomes.