FÒRUM ECONÒMIC MUNDIAL DE DAVOS

Lagarde: la crisi de refugiats ha arribat al punt d'amenaçar Schengen

La titular de l'FMI adverteix d'aquest risc, però admet que amb els sistemes d'integració apropiats aquest fenomen migratori podria suposar un creixement addicional d'1,2 punts percentuals per a l'eurozona

 

  / EFE / JEAN-CHRISTOPHE BOTT

1
Es llegeix en minuts

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha dit aquest dissabte que la crisi de refugiats a Europa ha arribat a un punt en què ha de ser resolta o pot amenaçar la continuïtat de Schengen.

En una intervenció al Fòrum Econòmic Mundial de Davos, Lagarde ha insistit que la crisi de refugiats constitueix un risc concret per a la supervivència de l'espai Schengen. No obstant, també ha recordat que les anàlisis de l'entitat que dirigeix indiquen que si els països posessin en marxa sistemes d'integració apropiats, aquest fenomen migratori i de refugiats generaria en el curt i mitjà termini un creixement addicional d'1,2 punts percentuals per a l'eurozona.

Schengen és un acord referit a la lliure circulació de persones entre els països europeus firmants. Lagarde ha comentat que, a més d'aquesta problemàtica, l'altre repte més urgent que ha de superar la Unió Europea és conduir a un bon resultat les negociacions amb el Regne Unit per prevenir la seva eventual sortida del bloc comunitari. I ha afirmat que aquest acord "donaria més estabilitat i cohesió a l'eurozona".

CREIXEMENT "MODEST I DESIGUAL"

Notícies relacionades

Sobre les inquietuds generades per les recents previsions econòmiques, la titular de l'FMI ha recordat que, encara que el creixement serà "modest i desigual", amb una taxa projectada del 3,4% aquest any, no s'ha d'oblidar que és superior al 3,1% del 2015 i que la progressió continuarà el 2017 fins al 3,6%.

"Estem millorant el valor global de les nostres economies", ha emfatitzat al Fòrum Econòmic Mundial de Davos, que s'ha acabat avui en aquesta localitat suïssa amb l'anàlisi de les perspectives econòmiques globals per als mesos vinents.