FIRMA EN DIFICULTATS

La jutge Lamela cita a declarar l'excúpula d'Abengoa el 16 de febrer

L'expresident Felipe Benjumea i l'exconseller delegat Manuel Sánchez Ortega declararan en qualitat d'investigats

1
Es llegeix en minuts

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha citat l'expresident d'Abengoa Felipe Benjumea i l'exconseller delegat Manuel Sánchez Ortega a declarar el 16 de febrer vinent en qualitat d'investigats, segons una providència emesa per la magistrada a la qual ha tingut accés Europa Press.

Lamela adopta aquesta decisió un dia després d'ordenar l'embargament de cinc turismes de marca ChryslerMercedes BMW i deu finques que consten a nom de Benjumea, així com prohibir a Sánchez Ortega disposar d'un vehicle Jaguar.

La magistrada va acordar aquesta mesura cautelar després d'haver rebutjat admetre les pòlisses d'AIG Europe Limited i XL Insurance aportades per Benjumea i Sánchez Ortega per afrontar les fiances d'11,5 i 4,5 milions d'euros imposades, respectivament, en concepte de responsabilitat civil.

A més, ordena el bloqueig dels saldos que consten en dotze comptes bancaris, incloent-hi tots els productes bancaris, tals com fons d'inversió, plans de pensions o imposicions a termini fix, que pogués tenir contractats.

Notícies relacionades

La titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 va admetre el 18 de novembre passat, amb l'informe favorable de la Fiscalia, la querella presentada per dos propietaris de bons d'Abengoa que atribueix a Benjumea i Sánchez Ortega delictes d'administració deslleial i imputen a més a aquest últim un altre d'ús d'informació privilegiada.

La magistrada va requerir a més a la companyia andalusa la informació relativa als pagaments d'11,48 milions efectuats a Benjumea i de 4,48 milions a Sánchez Ortega, a qui ha apercebut que si no entreguen fiances per aquests imports, procedirà a l'"adopció de mesures cautelars sobre els seus béns".