LLISTA DE MOROSOS D'HISENDA

Dani Pedrosa, Mario Conde, el Lleida i el Joventut, en la llista de morosos d'Hisenda

Esportistes, famosos, empresaris, escriptors, clubs de futbol i bàsquet i sobretot constructores copen el llistat

Reyal Urbis presenta el deute pendent de pagament més elevat amb un total de 378 milions

-FOTODELDIA- KMA08 TOKIO (JAPÓN) 11/10/2015.- El piloto español de MotoGP Dani Pedrosa, de Repsol Honda, celebra tras ganar el Gran Premio de Japón de motociclismo en el circuito de Motegi, al norte de Tokio (Japón) hoy, 11 de octubre de 2015. EFE/Kimimasa Mayama / KIMIMASA MAYAMA (EFE)

-FOTODELDIA- KMA08 TOKIO (JAPÓN) 11/10/2015.- El piloto español de MotoGP Dani Pedrosa, de Repsol Honda, celebra tras ganar el Gran Premio de Japón de motociclismo en el circuito de Motegi, al norte de Tokio (Japón) hoy, 11 de octubre de 2015. EFE/Kimimasa Mayama
Dani Pedrosa, Mario Conde, el Lleida i el Joventut, en la llista de morosos d'Hisenda
escudos-lleida-esportiu-lleida-ue

/

3
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El motorista Dani Pedrosa (7.856.949 euros de deute), el futbolista Gabi Milito (1.835.422 euros), l'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz (1.365.091 euros), l'escriptor César Vidal (2.497.364 euros) l'exbanquer Mario Conde (9.935.031 euros), l'empresària catalana Liliana Godia (BCN Godia, 2,58 milions), la firma de moda Vitorio y Luchino (2.657.954 euros) i diversos membres de la família Areces, principal propietària d'El Corte Inglés (Ana Carlota, Carlos i Javier Areces Galán sumen 3,13 milions), són alguns dels noms que apareixen en la primera llista de morosos que ha publicat l'Agència Tributària aquest dimecres a la seva pàgina web.

L'inversor Jacques Jacobo Hachuel (2,69 milions), l'exjutge Lluís Pascual Estevill (5,42 milions), Emilio Rodríguez Menéndez (3,6 milions) i cinc membres de la família Serratosa Caturla (19,18 milions en total) són altres dels noms propis de la llista. 

L'advocat del pilot Dani Pedrosa, David Gil Fernández, va emetre ahir un comunicat en què demana que es respecti "el bon nom" del seu client ja que el deute que es reclama "no és ferm en via administrativa".

DESPRÉS DE LES ELECCIONS

A través d'una ordre ministerial d'octubre, Hisenda havia programat la publicació d'aquest llistat "a partir de l'1 de desembre", però el Govern ha optat per difondre'l després de les eleccions generals

La llista inclou un total de 4.855 persones físiques o jurídiques que mantenen cadascuna deutes pendents de pagament amb el fisc per import superior a un milió d'euros fins a arribar a un total de 15.600 milions d'euros. En el llistat hi ha 345 persones físiques amb un deute conjunt de més de 700 milions i 4.510 persones jurídiques amb un deute de 14.900 milions.

Las claves de la noticia

  • Mario Conde  Exbanquer (9.935.031 euros)
  • Dani Pedrosa  Pilot de GP (7.856.949 euros)
  • Lluís Pascual Estevill   Exjutge (5.426.485 euros)
  • José Emilio Rodríguez Menéndez  Advocat (3.605.853 euros) 
  • Jacques Jacobo Hachuel  Inversor (2.697.977 euros)
  • Liliana Godia  Empresària, BCN Godia (2.583.639 euros)
  • Gabi Milito  Exfutbolista (1.835.422 euros).
  • Lorenzo Sanz  Expresident del Reial Madrid (1.365.091 euros)

CLUBS ESPORTIUS

Hi apareixen diversos clubs de futbol, entre ells el Racing de Santander (8,99 milions), el Recreativo de Huelva (11,12 milions), l'Albacete (5,33 milions), l¡Alacant (1,93 milions), el Jerez o el Múrcia (10,66 milions). També hi ha clubs de bàsquet, com l'Estudiantes (1,835 milions), el Juventut de Badalona (3,63 milions), el Valladolid (3,21 milions), el Club Bàsquet Girona (10,12 milions) o el Lleida Bàsquet (1,040 milions).

CONSTRUCTORES

El més gran dels deutes que apareixen reflectits en la llista correspon a la immobiliària Reyal Urbis, amb un import total de 378 milions. De fet, el grup de constructores i immobiliàries, moltes d'elles en procés de suspensió de pagaments, acumula la majoria del deute tributari del llistat esmentat.

Altres noms de constructores són els de Martinsa-Fadesa, Nozar, Polaris World, Riofisa o Sanahuja Inmobiliaria. També hi apareix Vértice 360 grados (10 milions), així com Vicsan (4,6 milions), firma donant de CDC a través de Catdem, el responsable de la qual està imputat pel presumpte pagament de comissions a Torredembarra.

En la llista hi figuren les societats Asedes Capital (11,79 milions) i Asedes Infraestructuras (9,67 milions), vinculades a Vicente Cotino, nebot de l'expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino.

ALTRES SECTORS

En el grup d'empreses també resulten conegudes les firmes audiovisuals Cines Dreams i Cines Ábaco. També Premsa Catalana, exeditora del diari 'Avui' (14,68 milions), la firma de Jaume Roures Mediapubli (1,62 milions), el grup Intereconomía (10,23 milions) o Premsa Universal S.L. (1,11 milions). La firma Secuoya (2,2 milions) va resultar adjudicatària fa poc d'una llicència de TDT.

En el sector turístic, Viajes Iberia i Viajes Iberojet, així com Air Comet i Marsans (vinculades a Gerardo Díaz Ferrán) i Spanair també figuren en la llista, així com diferents firmes lligades al grup de restauració Arturo i Cantoblanco.

Banco de Madrid, les filatèliques Afinsa i ForumClesa i empreses de Ruiz MateosDesguaces Latorre, la firma Fotoprix o la cadena de moda Fun and Basic estan inclosos en aquest primer llistat tancat amb deutes contrets fins al 31 de juliol. Altres noms coneguts són els de Jugueterías PoliAurgiNovauto, Merkamueble, Otaysa o la mateixa Pescanova. Moltes d'aquestes empreses estan immerses en processos concursals.

INSTITUCIONS BENÈFIQUES

Notícies relacionades

En el grup d'entitats públiques apareixen en el llistat noms com l'aeroport de Ciutat Real, l'Hospital General de Catalunya o la Universitat de Granada. No hi falten entitats benèfiques, com l'Organització Impulsora de Discapacitats (OID), la firma venedora de cupons en suport a minusvàlids, que acumula 86,14 milions de deute fiscal, la sisena quantia més alta del llistat. L'Associació Recreativa Benèfica Apadrinar Nens del Tercer Món apareix amb un deute d'1,047 milions.

La meitat del deute total pendent

En paral·lel, s'ha aprovat una llei orgànica que permet la publicació al 'Butlletí Oficial de l'Estat' de les dades essencials de les sentències condemnatòries fermes per delicte fiscal, de contraban o d'insolvència punible produïdes a partir del 10 de novembre passat. No es publicaran aquest tipus de sentències si el condemnat salda el deute abans que la sentència sigui ferma.