OPINIÓ

¿Per què els grans patrimonis inverteixen diferent i què en pots aprendre?

Ramiro Iglesias, fundador i CEO de Crescenta

Eduardo Navarro, president i cofundador de Crescenta

Ramiro Iglesias i Eduardo Navarro, cofundadors de Crescenta.

Ramiro Iglesias i Eduardo Navarro, cofundadors de Crescenta.

2
Es llegeix en minuts

Una de les principals eines dels alts patrimonis i inversors professionals per mantenir i elevar el seu patrimoni ha sigut la inversió en els mercats privats. És a dir, la inversió en empreses que no cotitzen a la borsa.

Des d’empreses més tecnològiques com OpenIA, fins a clàssics com Tous, Pastas Gallo o Codorníu, o projectes tan avantguardistes com un centre de dades, els fons de capital privat o Private Equity donen exposició a aquest tipus d’oportunitats.

La rendibilitat històrica més gran, la capacitat d’impactar en l’economia real i la seva tangibilitat, acompanyat d’altres atributs com ara menor volatilitat, han convertit els fons de capital privat en un actiu essencial a les carteres dels inversors més sofisticats.

Durant dècades, aquest tipus d’inversió ha estat reservada a institucions, family offices i grans patrimonis, a causa tant de les barreres d’entrada com de la complexitat operativa o els mínims d’inversió. No obstant, la tecnologia ha començat a obrir noves portes. Empreses com Crescenta permeten avui que més perfils —sense renunciar a la qualitat— puguin beneficiar-se d’aquesta classe d’actiu.

Crescenta democratitza el capital privat amb inversió accessible i fons de primer nivell

«Vam veure l’oportunitat de digitalitzar la indústria del capital privat, que continuava sent molt analògica. Estem redefinint la inversió a llarg termini», apunta Ramiro Iglesias, CEO i cofundador d’aquesta Wealthtech.

Digitalitzar aquest procés d’inversió ha permès oferir a l’inversor existent (famílies empresàries, alts patrimonis, etc.), una experiència millorada, amb un procés molt més àgil i en fons de molt difícil accés i alta qualitat. «A més de millorar l’experiència per als patrimonis ja establerts, la tecnologia ens permet donar entrada a nous inversors sense comprometre la qualitat. Per a nosaltres, democratitzar significa elevar l’estàndard, a més d’acompanyar-los amb assessorament i formació financera,» afegeix Iglesias.

Amb més de 3.000 inversors i 200 milions d’euros sota gestió, en poc més d’un any i mig, Crescenta ha revolucionat el sector. La gestora, aprovada i supervisada per la CNMV, crea i construeix cistelles diversificades de fons internacionals: cada vehicle combina entre cinc i set gestores top-tier, acuradament seleccionades, per oferir a l’inversor accés institucional sense necessitat de comprometre grans volums de capital.

El capital privat s’obre a nous inversors amb accés digital, qualitat i assessorament

Entre els seus fons subjacents es troben vehicles de pesos pesants com les gestores Cinven o EQT, que acumulen rendibilitats anuals mitjanes superiors al 20%*. «L’entrada per lliure a aquests fons, a més que és molt difícil, requeriria un mínim de 10-15 milions, mentre que amb Crescenta pots invertir en una selecció de fons des de 10.000 euros», explica Iglesias.

Notícies relacionades

El capital privat ja no és només una opció reservada a les elits financeres: és una peça clau per a qualsevol inversor que busqui diversificació, rendibilitat consistent i visió de llarg termini. L’important no és només accedir-hi, sinó fer-ho bé: amb vehicles de qualitat seleccionats per experts.

**Rendibilitats passades no impliquen rendibilitats futures. La inversió en capital privat té riscos, com la il·liquiditat.