Un jove de 17 anys va predir els problemes d'Abengoa en un treball de batxillerat

Pepe Baltá, que actualment estudia primer de Medicina, va detectar que l'empresa de renovables podia acabar en concurs de creditors

1
Es llegeix en minuts

Pepe Baltá va predir, quan tenia 17 anys, els problemes de l'empresa d'enginyeria i energies renovables Abengoa en un treball escolar de batxillerat que va presentar en l'assignatura d'Economia i amb el qual va aconseguir un 10.

Segons informa el diari 'El Mundo', quan el noi estudiava al col·legi Viaró de Barcelona va detectar anomalies comptables a Abengoa i les va exposar en el seu 'Informe analític d'Abengoa, anys 2012 i 2013', de 18 pàgines.

En l'anàlisi, Baltá ja apuntava que l'anàlisi patrimonial d'Abengoa feia pensar que: "Si no s'actua de seguida, Abengoa té un fort risc d'entrar en suspensió de pagaments".

PRIMER DE MEDICINA

Baltá, que actualment estudia primer de Medicina, va escollir estudiar Abengoa perquè va ser una de les empreses proposades pel seu professor i, segons explica, la primera sorpresa se la va endur quan va veure la comptabilitat on apareixia un benefici negatiu que després es convertia en positiu.

En les conclusions del treball, Baltá apuntava que Abengoa "és una empresa molt poderosa i que funciona malgrat tenir el fons de maniobra negatiu".

Notícies relacionades

El consell que el jove donava a l'empresa era que intentés augmentar el seu patrimoni net amb finançament propi o extern i intentés disminuir el passiu corrent "ja sigui parlant amb els proveïdors per renegociar el deute o bé buscant algun tipus de finançament per no tenir cap problema de suspensió de pagaments".

Abengoa va presentar el 25 de novembre passat el preconcurs de creditors afectada pel seu alt endeutament, ja que suma més de 9.000 milions de deute financer i gairebé 5.000 milions en pagaments pendents a proveïdors, el preconcurs de creditors més gran de la història d'Espanya.

Temes:

Abengoa