SUSPENSIÓ DE COTITZACIÓ

Abengoa sol·licitarà preconcurs de creditors després de la retirada de Gestamp

El grup de components d'automoció trenca l'acord per adquirir el 28% del capital per considerar "no complertes les condicions"

1
Es llegeix en minuts

Abengoa ha anunciat aquest dimecres que després que Gestamp, a través de la seva filial Gonvarri, hagi renunciat a entrar al seu capital, sol·licitarà el preconcurs de creditors "com més aviat millor", ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia sevillana, especialitzada en energia i medi ambient, ha comunicat al supervisor borsari que Gonvarri ha trencat l'acord per adquirir el 28% del seu capital amb una injecció de 350 milions d'euros, firmat el 8 de novembre, per considerar "no complertes les condicions a què estava subjecte".

Entre aquestes condicions, figurava l'assegurament d'una ampliació de capital o la subscripció d'un "important paquet de suport financer" per un conjunt d'entitats financeres. L'entrada de Gestamp a la companyia sevillana situava el grup de components d'automoció com el principal accionista de la companyia, davant de la família Benjumea.

NEGOCIACIÓ AMB ELS BANCS

Abengoa assegura que, després de la retirada de Gestamp, continuarà el procés de negociació amb els bancs amb la finalitat d'arribar a un acord que en garanteixi la viabilitat financera a l'empara de l'article 5 bis de la llei concursal, "que és intenció de la societat sol·licitar com més aviat millor".

Notícies relacionades

El preconcurs de creditors és una possibilitat que contempla la llei concursal per la qual permet a una empresa reconèixer davant un jutge la seva situació d'insolvència i comptar amb un màxim de quatre mesos per pactar un acord de reestructuració de deute amb els bancs que li eviti declarar-se en concurs.

La CNMV ha decidit suspendre cautelarment la cotització dels títols d'Abengoa abans de l'obertura del mercat, i tornaran al parquet a les 11.00 hores. Les accions d'Abengoa van tancar ahir a un preu de 0,91 euros, amb un descens del 0,76%.