OPERACIÓ CORPORATIVA

Repsol ven el 10% de CLH amb plusvàlues de 300 milions d'euros

La companyia presidida per Brufau es revaloritza un 3% en borsa després de l'operació de venda

1
Es llegeix en minuts

Les accions de Repsol rebotaven més d'un 3% després de la venda del 10% del capital que encara mantenia a CLH el grup francès Ardian per 325 milions d'euros, cosa que li reportarà plusvàlues per un import de 300 milions d'euros.

En concret, els títols de la petrolera, que abandona així l'accionariat de CLH, lideraven els guanys del selectiu madrileny en els primers compassos de la sessió, s'anotaven una pujada del 3,57% a les 9.24 hores i s'intercanviaven a un preu de 10,420 euros.

Després d'aquesta operació, en què BBVA ha actuat com a assessor exclusiu de Repsol, el grup inversor Ardian, amb seu a París, arriba al 25% del capital de CLH.

Notícies relacionades

L'operació forma part del programa d'optimització de la cartera de Repsol mitjançant vendes selectives d'actius no estratègics iniciat després de l'adquisició de Talisman, en què Repsol va aconseguir un important augment en la producció i la quantitat i la qualitat dels seus actius.

La companyia ha fet un minuciós procés d'anàlisi per seleccionar aquesta oferta, a través del qual ha contactat amb prop de 150 inversors potencials, entre els quals ha generat un gran interès que s'ha materialitzat en la recepció d'ofertes i un alt nivell de competició.

Temes:

Repsol