Un total de 90 activitats i 10 estrelles Michelin per a l'edició més completa del Barcelona Degusta

Joan Roca, Carme Ruscalleda, Fermí Puig, Nandu Jubany, Carles Gaig, Carles Abellán, Ada Parellada, Christian Escribà i David Pallàs, entre els noms destacats

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Barcelona Degusta, el festival gastronòmic popular que se celebrarà a Fira de Barcelona --recinte Montjuïc-- del 24 al 27 de setembre ultima ja els detalls d'un programa d'activitats pensat per a tots els que disfruten de la gastronomia i els seus millors ingredients.

Classes magistrals, tallers, degustacions, tastos, conta contes, cine, concerts a l'aire lliure i molts altres atractius amaniran un saló on tastar, degustar i comprar la millor producció alimentària. La seva coincidència amb La Mercè, la Festa Major de Barcelona, contribuirà a potenciar la ciutat com a capital gastronòmica d'abast internacional.

Barcelona Degusta ha dissenyat la seva edició més completa pel que fa al nombre d'activitats programades, que protagonitzaran referents del sector. Per la fira desfilaran cuiners de primer nivell com Joan Roca (El Celler de Can Roca), Carme Ruscalleda (Sant Pau), Fermí PuigNandu Jubany (Can Jubany), Carles Gaig (Restaurant Gaig), Carles Abellán (Bravo) i Ada Parellada (Semproniana); mestres pastissers com Christian Escribà (Pastisseria Escribà) i David Pallàs; i experts com David Escofet (Tastavins) i Daniel Jordà (Pans Creatius).

En total, 90 activitats i 10 estrelles Michelin a la disposició de tothom que vulgui ampliar el seu receptari particular o experimentar amb noves creacions.

Carme Ruscalleda parlarà sobre “com maridar formatges amb plats dolços i salats”, Nandu Jubany mostrarà el més complet univers d'“arrossos de l'interior”, Sergio i Javier Torres (Dos Cielos) protagonitzaran un 'showcooking' sobre la “cuina amb llegums”, Joan Roca  portarà a col·lació “els aperitius i esnacs més cosmopolites”, Carles Abellán presentarà els “guisats de Barcelona” i Carles Gaig revelarà “com preparar canelons i macarrons de festa”.

Són només alguns dels principals continguts que protagonitzaran els noms més prestigiosos i internacionals de la gastronomia catalana. Encara que Barcelona Degusta també donarà cabuda a altres cultures culinàries amb demostracions de cuina tradicional cantonesa de Hong Kong;  un  taller d'Okonomiyaki, la varietat de truita japonesa més coneguda; i tacos tradicionals mexicans. 

ACTIVITATS EN FAMÍLIA 

Els nens també seran protagonistes del Barcelona Degusta a la zona Degusta Kids, pensada perquè coneguin, disfrutin i experimentin amb el menjar. Conta contes, pel·lícules relacionades amb l'alimentació i la gastronomia, tallers de fruites i d'elaboració de galetes, pallassos i mags poblaran aquest espai de creativitat i vitalitat desbordants.

A més,  els amants de la xocolata, l'artesania del dolç i la pastisseria creativa també trobaran el seu paradís particular a BCN&CAKE, la fira internacional de pastisseria creativa que s'incorpora a Barcelona Degusta en la seva pròxima edició amb àrees d'exposició, cursos i concursos sobre flors de sucre,  pastissos en 3D, pastissos de celebració, pinta cares, decoració de 'cupcakes' i tot tipus de modelats creatius a càrrec d'alguns dels més prestigiosos pastissers, mestres xocolaters i Cake Designers internacionals.

FOOD TRUCKS, CONCERTS, MODA I MENÚS D'ALTURA

D'entre tota l'oferta lúdica que Barcelona Degusta incorpora a la seva agenda, les activitats programades a l'aire lliure, a la plaça de l'Univers del recinte firal, seran un important pol d'atracció per als visitants del saló. A més d'una àrea de pícnic, d'un hort urbà i dels concerts, s'instal·laran 'food trucks' que presentaran les últimes tendències en 'urban' i 'street food' amb una oferta gastronòmica del més variada.

A la zona estaran aparcades les furgonetes 'vintage' de Pepa Croqueta, Chök the Chocolate Kitchen, Miguel Torres, Fileteando, el primer Food Truck Km 0, i La Vie en Chrome, una autèntica caravana d'estil americà. I per als amants de les noves experiències, també se serviran "Dinners in the sky": diversos grups de 22 persones podran pujar a 50 metres d'altura per disfrutar d'una banquet irrepetible.

UN GRAN MERCAT MULTISECTORIAL

Amb totes aquestes activitats, Barcelona Degusta presenta en un gran mercat la millor producció alimentària nacional, amb especial protagonisme de les elaboracions artesanals i de màxima qualitat.

El saló es compon d'àrees monogràfiques dedicades, entre altres productes, als vins, els formatges, el pa, els dolços i les cerveses. Respecte a aquestes últimes i fruit de l'acord amb els organitzadors del Barcelona Beer Festival, el saló comptarà amb el seu propi Degusta Beer Festival, una gran barra de cerveses artesanals de tothom en què primaran les varietats autòctones de més acceptació popular.

Notícies relacionades

El visitant de Barcelona Degusta valora especialment els productes procedents de Denominacions d'Origen, Indicacions Geogràfiques Protegides i, en general, els aliments típics d'un territori. Per això, a l'àrea Paisatges hi aniran productors, organismes, col·lectius i institucions vinculats a una zona geogràfica concreta per mostrar la riquesa de la seva producció alimentària autòctona i fomentar el turisme enogastronòmic.

Els aliments de proximitat, frescos i de Km. 0 es localitzaran al Nostre Hort, a més de tenir presència en les diverses àrees del saló, i el Racó Solidari es dedicarà a mostrar l'activitat d'ONG i altres entitats relacionades amb l'alimentació i la prevenció de la deixalla alimentària.