FALLIDES EMPRESARIALS

Els concursos de creditors es redueixen el 29% a l'agost i se situen en nivells del 2010

Catalunya és la comunitat amb més declaracions d'insolvències, si bé han descendit el 21%, segons Axesor

1
Es llegeix en minuts

El nombre de concursos de creditors es va situar a l'agost a nivells del 2010. Aquest mes,es van iniciar 201 processos d'insolvència, cosa que suposa el 29,2% menys que un any abans i la xifra mensual més baixa en cinc anys, segons les estadístiques de l'agència de qualificació Axesor.

Amb les dades de l'agost, els concursos de creditors encadenen 22 mesos consecutius de descensos, la ratxa més llarga des del 2004, any en què es van agrupar fallides i impagaments. Des de començament d'any, s'han registrat 3.371 casos d'insolvències, cosa que representa el 23,8% menys i també la xifra més baixa des del 2010.

Catalunya, amb 45 procediments iniciats a l'agost i 663 des de començament d'any, és la comunitat autònoma que concentra un nombre més alt de concursos de creditors (una cinquena part del total d'Espanya). Amb tot, també són menys comparades amb les xifres del 2014: el descens és del 21,1% anual el mes passat i del 30,3% en l'acumulat de gener a agost.

REPUNT DE LA CONSTRUCCIÓ

Notícies relacionades

La millora de les estadístiques respon, principalment, a la bona evolució del sector de la construcció, segons Axesor. Encara que el 25% dels concursos segueix corresponent a aquest sector, aquesta activitat ha experimentat un descens del 27,6% fins a l'agost, i del 50% només el mes passat.

Les reformes concursals dels últims anys també han contribuït, segons Axesor, a fer que s'iniciïn menys procediments, ja que la llei facilita ara arribar a acords preconcursals, capitalitzar els deutes i aprovar convenis si són firmats per la majoria dels creditors.