SECTOR ASSEGURADOR

Mapfre guanya el 31% menys pel mal temps als Estats Units

1
Es llegeix en minuts
P. A.
MADRID

Les fortes nevades i tempestes sofertes pels Estats Units aquest hivern han passat factura a Mapfre. El benefici de l'asseguradora va caure un 31% en el primer semestre respecte al mateix període de l'any passat, fins als 315,6 milions d'euros, com a conseqüència de l'increment dels sinistres a què va haver de fer front al país nord-americà i també a l'augment dels impostos en països com el Brasil i Colòmbia.

No obstant, el seu president, Antonio Huerta, va assegurar ahir que el grup tancarÀ l'any amb un benefici més elevat que el 2014 (845,1 milions) gràcies a la venda del negoci assegurador de Catalunya Caixa al BBVA, que li generarà unes plusvàlues de més de 140 milions. També hi contribuirà, va mantenir, la comercialització de nous productes per compensar la caiguda de les assegurances de vida provocada pels baixos tipus d'interès, la incorporació completa dels negocis de Direct Line a Itàlia i Alemanya i la millora econòmica al ­Brasil.

L'executiu va assegurar que no espera que en els pròxims sis mesos es produeixin «fets catastròfics» com els registrats als Estats Units, i va explicar que la companyia ha canviat el programa de reassegurances per no tornar a patir un impacte similar en els seus comptes. Tot i això, els inversors la van penalitzar amb una caiguda a la borsa del 6,73%, la segona més gran de la sessió a l'Ibex 35.

Notícies relacionades

CANVIS BRUSCOS / Huertas també va augurar «increments bruscos» en els preus de les assegurances de cotxe davant la «situació crítica» del mercat. La seva ràtio combinada (la relació entre la sinistralitat, les despeses i les primes), va apuntar, ha passat per primer cop del 100%, de manera que es troba en una situació de pèrdues tècniques. «Estem convençuts que l'evolució natural de les companyies que estan amb aquestes ràtios combinades per sobre del 100% serà d'increments de primes», va afirmar després d'apuntar que la de Mapfre està 3,4 punts per sota de la mitjana del sector.

Els ingressos del grup van créixer un 5,8%, fins als 14.519 milions, i les primes van augmentar el 3,3%, fins als 12.175 milions, si bé a Espanya van baixar un 8,4%, als 3.591,9 milions.

Temes:

Empreses Mapfre