ALS 80 ANYS

Mor l'empresari Leopoldo Rodés en un accident de trànsit

Era president de la Fundació Macba i de l'empresa de comunicació Havas Media

També ocupava la vicepresidència del RACC i era conseller de La Caixa

L’empresari Leopoldo Rodés, el novembre de l’any passat, en unes jornades a Alacant.

L’empresari Leopoldo Rodés, el novembre de l’any passat, en unes jornades a Alacant. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

L'empresari i advocat Leopoldo Rodés Castañé (Barcelona, 1935) ha mort aquest dimecres en un accident de trànsit. El sinistre s'ha produït a les 13.23 hores a l'autopista AP-7 al seu pas per Aiguaviva (Gironès) en sentit França després que el cotxe en què anava de copilot ha xocat contra un camió. El conductor ha resultat ferit i ha sigut traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, han informat fonts del Servei Català de Trànsit.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), era president de l'empresa de comunicació Havas Media. Rodés era conseller de La Caixa i del grup financer Inbursa i va obtenir la Creu de Sant Jordi el 1999.

Rodés, de 79 anys, va participar en els consells d'administració de diversos bancs, com Banco Central, Banco Vitalicio i Banco de Progreso, i va ser vicepresident de Banco Urquijo.

Notícies relacionades

Entre altres càrrecs, era president de la Fundació Macba i vicepresident del Reial Automòbil Club de Catalunya.

El 1985 va ser membre del Comitè de la Candidatura dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i, una vegada assignats els Jocs Olímpics, va formar part del comitè executiu de Barcelona 92.