LA CRISI GREGA

Rajoy reuneix la comissió d'afers econòmics per analitzar el 'no' de Grècia

La vicepresidenta i els titulars d'Economia, Hisenda, Ocupació, Foment, Indústria i Agricultura se citen a la Moncloa

Rajoy (tercer per l’esquerra) amb la resta de membres de la Comissió d’Afers Econòmics, aquest dilluns a la Moncloa.

Rajoy (tercer per l’esquerra) amb la resta de membres de la Comissió d’Afers Econòmics, aquest dilluns a la Moncloa. / EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts

El cap del Govern, Mariano Rajoy, presideix des de poc després de les nou del matí la reunió de la comissió delegada d'afers econòmics que analitza les conseqüències de la victòria del 'no' en el referèndum celebrat ahir a Grècia.

A la reunió, que se celebra al palau de la Moncloa, hi assisteixen la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría (que es desplaçarà aquest mateix matí a Valladolid per ser present a la presa de possessió de Juan Vicente Herrera com a president de Castella i Lleó), i els ministres de l'àrea econòmica.

D'aquesta comissió en formen part els titulars d'Economia, Luis de Guindos; Hisenda, Cristóbal Montoro; Ocupació, Fátima Báñez; Foment, Ana Pastor; Indústria, José Manuel Soria, i Agricultura, Isabel García Tejerina, i altres alts càrrecs com el director de l'Oficina Econòmica de la Presidència del Govern i els secretaris d'Estat d'Hisenda i Economia.

L'Executiu no va fer ahir a la nit cap comentari davant el resultat de la consulta grega i va emplaçar a l'anàlisi que aquest dilluns es fa al si de la comissió delegada d'afers econòmics.

PARTIDARI DEL 'SÍ'

Rajoy havia defensat el triomf del 'sí' tot i que havia subratllat que la situació per a Grècia seria difícil en qualsevol cas.

Ahir mateix, en la seva intervenció en la clausura del campus FAES, havia expressat el seu desig que tant de bo el poble grec l'encertés en una consulta que va dir que demostrava que "la demagògia sempre acaba xocant amb la realitat i sempre l'acaben pagant els més vulnerables".

Notícies relacionades

El cap del Govern va reconèixer que el que està passant a Grècia "pot, sens dubte, afectar Espanya i altres països de la UE", però va garantir que a Espanya l'afectarà molt menys que si no s'haguessin portat a terme les reformes estructurals desenvolupades durant aquesta legislatura.

El president del Govern viatjarà demà a Brussel·les per participar en la cimera de líders de l'euro que es va convocar ahir després de conèixer-se el resultat de la consulta impulsada pel primer ministre grec, Alexis Tsipras

Temes:

Grècia