LA CRISI GREGA

L'Ibex perd força al final de la sessió i cedeix el 0,79%

La prima de risc espanyola es modera al nivell dels 155 punts bàsics

1
Es llegeix en minuts

Les borses europees han viscut una nova jornada en vermell, encara que sense arribar a la caiguda registrada el dia anterior. A l'Ibex 35, els alts i baixos han sigut constants durant tot el dia, i les pèrdues s'han alternat amb els guanys. Finalment, a la recta final de la sessió, coincidint amb la convocatòria d'una teleconferència de l'Eurogrup (i a poques hores que expirés el termini perquè Grècia pagui 1.500 milions al Fons Monetari Internacional) el selectiu espanyol s'ha desinflat i ha acabat cedint el 0,78%.

L'Ibex 35 s'ha quedat d'aquesta manera per sota de la barrera dels 10.800 punts (en concret, en els 10.769 punts), quan en algun moment de la jornada s'ha acostat als 11.000 punts. 

La prima de risc, que ha arribat a superar aquest matí els 160 punts bàsics, s'ha moderat en l'entorn dels 155 punts bàsics, amb l'interès del bo espanyol a 10 anys al voltant del 2,3%. Durant la jornada de dimarts, la prima de risc, indicador que marca el sobrecost que paga Espanya per finançar-se (en relació amb el bo alemany, de referència), ha tancat en 158 punts bàsics, amb un interès del bo en el 2,36%.

PÈRDUES A EUROPA

Notícies relacionades

La resta de places europees, també molt pendents de Grècia, han tancat igualment amb pèrdues, que s'han intensificat als minuts finals de la sessió. La Borsa de París ha sigut la que més ha caigut en la jornada, l'1,6%; seguida de Londres, l'1,5%, i Frankfurt, l'1,3%. Milà, per la seva part, ha perdut el 0,5%, mentre que la Borsa d'Atenes està tancada aquesta setmana.

En el mercat de divises, l'euro es canvia a 1,1156 dòlars.

Temes:

Grècia