COMISSIÓ DE COMPETÈNCIA

La CNMC obliga Telefónica, Vodafone i Orange a pagar 32 milions per al servei universal

Les quotes per al fons de telefonia bàsica del 2011 s'han fixat en funció del volum d'ingressos

José María Marín Quemada, nou president de la CNMC.

José María Marín Quemada, nou president de la CNMC.

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha decidit obligar TelefónicaTelefónica Móviles, Vodafone i Orange a contribuir al Fons Nacional del Servei Universal per a l'exercici 2011, que s'eleva a 31,9 milions d'euros.

Per fixar les contribucions, la CNMC ha tingut en compte el volum d'ingressos de comunicacions electròniques dels operadors durant l'exercici de 2011, deduint els pagaments per interconnexió i altres pagaments majoristes, segons ha informat aquest divendres l'organisme presidit per José María Marín Quemada.

Concretament, Telefónica haurà de pagar 12 milions d'euros (38%); Telefónica Móviles, 9,5 milions (30%); Vodafone, 6,5 milions (20%) i Orange, els 3,9 milions restants (12%).

El servei universal és un conjunt de serveis la prestació dels quals es garanteix a tots els usuaris amb independència de la seva localització geogràfica, amb una qualitat determinada i a un preu assequible.

Notícies relacionades

Inclou l'accés a la xarxa de telefonia fixa, guies de números d'abonats, telèfons públics de pagament i serveis adaptats per a persones amb discapacitat. Telefónica és l'operadora encarregada de prestar el servei universal en l'exercici 2011.

La CNMC audita anualment el cost de prestar el servei universal i determina quins operadors han de contribuir a finançar-lo. Des de l'exercici 2003, el cost del servei universal s'ha finançat per aquests quatre operadors (Telefónica, Telefónica Móviles, Vodafone i Orange).