CONFLICTE LABORAL

Els sindicats xifren en més del 85% el seguiment de la vaga a Correus

Els treballadors de tot Espanya protesten pel bloqueig del nou conveni col·lectiu

Treballadors de Correus davant de l’edifici de la Via Laietana.

Treballadors de Correus davant de l’edifici de la Via Laietana. / ARXIU / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

Els treballadors del torn de nit de Correus han secundat massivament la vaga convocada a tot l'Estat, excepte a Madrid, per a aquest divendres, amb un seguiment que els sindicats xifren en més del 85%, han informat CCOO i UGT en un comunicat.

La vaga, convocada per CCOO, UGT, CSI-F i Sindicat Lliure, ha sigut secundada en el torn de nit en un 100% a Cadis, Granada, Sevilla, Badajoz i Tenerife; en un 95% a Màlaga, Barcelona i Girona; en un 90% a Alacant, i en un 85% a València, Àlaba i Valladolid, segons CCOO.

UGT ha ofert xifres similars (un 87% de seguiment mitjà en el torn de nit) i ha destacat que la vaga s'està desenvolupant amb normalitat, excepte al Centre de Tractament Automatitzat (CTA) de Lavacolla, a Santiago de Compostel·la, on la participació arriba al 50% i on s'han produït enfrontaments entre treballadors i piquets informatius, cosa que ha provocat la intervenció de la Policia.

Així mateix, al CTA de Sant Cugat i Colom, on la participació ha arribat aquesta nit al 85%, es van personar els Mossos d'Esquadra per requerir identificacions als membres dels piquets. Malgrat això, UGT ha destacat que l'actuació de la Policia Nacional i dels Mossos en els dos casos va ser "respectuosa i correcta" amb els companys dels piquets informatius.

Notícies relacionades

La vaga a Correus es va celebrar ahir a Madrid i avui té lloc a la resta de l'Estat. Amb aquestes mobilitzacions, que segueixen les que es porten a terme en l'operador des del 30 d'abril i que preveuen noves convocatòries fins al 22 de maig, els sindicats pretenen manifestar la seva protesta pel "bloqueig" que, segons asseguren, pateix la negociació del nou conveni col·lectiu de l'empresa.

Les organitzacions sindicals també expressen el seu rebuig a la política de retallades que, segons denuncien, porta a terme l'empresa i que "ha suposat la desaparició d'uns 15.500 llocs de treball des del 2010".

Temes:

Correus