Brufau formalitza la cessió de poders al conseller delegat a Repsol

La companyia tancarà la integració de la canadenca Talisman el 8 de maig

Antoni Brufau, president de Repsol.

Antoni Brufau, president de Repsol.

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

El president de RepsolAntoni Brufau, ha formalitzat davant els accionistes la cessió de poders executius al conseller delegat, Josu Jon Imaz, dins del seu pla de retirada gradual, com va avançar EL PERIÓDICO. El consell d'administració ha aprovat aquesta mesura, que forma part  "d'una nova etapa" de l'empresa que coincideix amb la integració definitiva de la canadenca Talisman el 8 de maig.

"Imaz assumeix totes les funcions executives. Ens toca planificar avui el futur. Per això, el primer executiu ha de tenir totes les funcions i complir a més un altre atribut que té: la joventut", ha explicat Brufau durant el seu discurs davant la junta d'accionistes.

Després d'aquesta explicació, Brufau ha rebut una gran ovació per part de l'auditori. El president de Repsol, que passa a tenir una funció més institucional, ha recordat que el 2014 va ser per a la companyia "el més crític de la seva història".

 Ha recordat que l'expropiació de la filial argentina YPF ha deixat a la caixa del grup l'equivalent a 13.000 milions de dòlars. "Tres anys després de l'expropiació, la cotització és d'11.500 milions de dòlars", ha destacat. En tot cas, ha afirmat que el 1999, quan la petrolera estava presidida per Alfonso Cortina, l'empresa va optar per "utilitzar massa capital" en un país massa arriscat.

Notícies relacionades

En tot cas, la integració de Talisman, que es tancarà el 8 de maig, ha suposat un "molt bon acord en el moment adequat". La companyia espanyola va acordar pagar 6.670 milions d'euros més l'assumpció de 3.776 milions de deute. Segons l'opinió de Brufau, aquesta operació obre una nova fase que situa el grup en l'elit de les companyies d'hidrocarburs. 

Amb aquestes xifres, l'adquisició es va convertir en "l'operació internacional més gran duta a terme per una empresa espanyola en els últims cinc anys" i va portar Repsol a l'elit del sector petroler.