conflicte laboral

Panrico acomiada 23 treballadors de Santa Perpètua

La plantilla considera que no compleixen el que s'havia pactat a l'ERO i l'empresa defensa que la mesura és necessària

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

La direcció de Panrico va comunicar divendres passat l'acomiadament de 23 empleats de la planta de Santa Perpètua de Mogoda que treballen en l'àrea de logística i magatzem. El col·lectiu considera que la firma incompleix així els paràmetres pactats l'any passat en l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), mentre qie l'empresa defensa que així estava establert i que és una mesura necessària per garantir la viabilitat del negoci.

Els treballadors consideren injusta la mesura i que incompleix el que s'havia acordat en l'ERO aprovat a finals del 2013, on es va establir, asseguren, que no s'acomiadaria persones d'una mateixa família. A més, denuncien que es tracta d'un acomiadament injust, ja que es cobriran les places amb personal extern de l'empresa. "El març del 2014 ens van amenaçar d'acomiadar els treballadors més conflictius i els més actius en la vaga, i ara ja ho han portat a terme, per aquest motiu hem posat una denúncia a la fiscalia", assenyala Agustín Cintas, un dels treballadors acomiadats.

Cintas fa referència a la vaga que el col·lectiu va començar l'octubre del 2013, va durar vuit mesos i es va convertir en la més llarga de la història recent a Espanya. La denúncia del col·lectiu va encaminada a aconseguir que es declarin els acomiadaments improcedents i que es recol·loqui els empleats a mesura que la producció a la planta augmenti.

L'empresa, per la seva banda, assegura que la mesura és necessària per tal de poder fer front a la competència, que apunta que té costos al voltant del 30% més baixos que Panrico. Fonts de la companyia han assegurat que amb la mesura es compleix l'objectiu de centrar esforços en producció i comercialització i externalitzar la resta de funcions, cosa que generarà un estalvi d'un milió i mig d'euros cada any.

Notícies relacionades

En aquesta línia, asseguren que s'ha començat a aplicar les mesures a la planta de Santa Perpètua perquè era la més senzilla per iniciar el procés ja que ha estat inactiva durant més d'un any, però que la mesura es farà extensiva a la resta de centres de producció de tot l'Estat, d'acord amb el que va quedar establert el 2013 en el Pla Industrial, Comercial i Estratègic.