EL FINANÇAMENT D' EMPRESA I FAMÍLIES

La morositat cau fins al 12,9%

1
Es llegeix en minuts

La morositat del crèdit concedit per les diferents entitats del sector financer espanyol sembla mantenir la trajectòria descendent iniciada el setembre passat, ja que a l'octubre va baixar per segon mes consecutiu al 12,91%, el seu mínim en més d'un any. La morositat no només és la més baixa en 13 mesos, sinó que, a més, és la primera vegada que la ràtio baixa del 13% des de l'octubre del 2013.

Segons les dades del Banc d'Espanya, els crèdits dubtosos acumulats en el sistema financer espanyol a finals d'octubre van tornar a reduir-se fins als 178.386 milions des dels 180.517 milions del setembre, a causa de les vendes de carteres dubtoses i a les menors entrades en mora. Però també va ser clau per a la millora de la mora la caiguda del volum dels crèdits concedits per les entitats financeres als seus clients, que va quedar en 1,380 bilions, des dels 1,386 bilions del mes anterior, a causa de les citades vendes i al desendeutament de famílies i empreses.

Notícies relacionades

Així mateix, el saldo d'hipoteques dubtoses destinades a la compra de vivendes es va situar en 35.206 milions d'euros, que equivalen a menys del 6% dels 564.252 milions del total. La mora hipotecària torna a baixar així del 6% com ja va fer el tercer trimestre del 2013. Durant els últims tres mesos de l'any passat, aquest percentatge va pujar fins al 6,2%. Des d'aleshores, el saldo hipotecari dubtós ha anat descendint sense interrupció fins al tercer trimestre del 2014.

Per la seva part, els crèdits morosos concedits per a activitats immobiliàries es van situar en el 37,4%, fins als 59.495 milions, xifra que suposa una moderació en termes absoluts del 4,6% respecte al trimestre anterior. M. J. B.