TRANSACCIÓ EN EL SECTOR ENERGÈTIC

Brufau justifica la compra de Talisman per la caiguda del preu del petroli

El president de Repsol diu que han examinat més de 100 companyies abans de decidir la compra

1
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

El president de RepsolAntoni Brufau, ha atribuït avui a la caiguda del preu del petroli la possibilitat d'aconseguir el control de la canadenca Talisman Energy. En una conferència amb analistes, Brufau ha destacat que el valor de la petrolera canadenca en el mercat ha caigut gairebé un 56%, i "no representa" el valor de la companyia a llarg termini. "Hem examinat més de 100 companyies i cap representava una oportunitat millor que Talisman", ha comentat.

Repsol ha comunicat avui a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que tant el consell de la petrolera espanyola com el de la canadenca han aprovat portar a terme l'operació de compra del 100% del capital de Talisman per Repsol. L'operació, que es farà a 8 euros per acció, suposa un desemborsament de 6.640 milions d'euros més l'assumpció d'un deute de 3.700 milions d'euros, xifra que suposa un import total de 10.340 milions d'euros. El consell de Talisman haurà de presentar la proposta als seus accionista en un espai de 15 dies per a la seva aprovació definitiva.

Notícies relacionades

Brufau ha explicat que Repsol ha necessitat 15 mesos per trobar la companyia més apropiada per a la seva compra, després de rebre la indemnització per l'expropiació de l'argentina YPF, mitjançant la qual Repsol va ingressar uns 6.300 milions d'euros, als quals se suma la venda d'altres actius de gas. En total, la companyia disposa d'un coixí financer d'11.000 milions per a operacions corporatives.

L'especialització de Talisman en el sector de producció d'hidrocarburs ha perjudicat el seu valor de mercat per la caiguda del petroli, ha comentat Brufau als analistes. "Repsol s'ha vist més resguardada" de les turbulències del mercat perquè la companyia té part dels seus actius en altres activitats, com la del gas natural.

Temes:

Antoni Brufau