ENERGIA

Brufau anticipa una recuperació dels preus del petroli

El president de Repsol afirma que els nivells de preus actuals no són sostenibles

1
Es llegeix en minuts

El president de Repsol, Antonio Brufau, creu que els actuals nivells del preu del petroli "tornaran a recuperar part del camí perdut" quan es vegi afectada la rendibilitat de certs tipus d'explotació de cru.

"Aquest és un sector en què l'oferta i la demanda estan molt pròximes", va afirmar Brufau en declaracions als periodistes als passadissos d'una gala en què va rebre la nit passada el premi de líder empresarial de l'any de la Cambra de Comerç d'Espanya als EUA.

Els preus del cru han anat baixant en el segon semestre d'aquest any, amb una caiguda que s'ha aguditzat en els últims dies i que ha col·locat a prop de 70 dòlars el barril del cru Brent, de referència als mercats globals.

Preguntat sobre amb quin preu de rendibilitat treballa Repsol en els seus camps, Brufau va dir que "a 60 dòlars hi entren tots", referint-se a jaciments del Brasil, Líbia, els pous antics de Veneçuela o de Trinitat i Tobago.

Però també va dir que, a nivell mundial, i específicament en camps de petroli no convencionals dels Estats Units, "a 70 dòlars ja es comença a esquerdar tot".

L'empresa de petroli, conseqüentment, atura "la perforació, i per tant no es produeix tant i els preus tornaran a pujar", va afegir.

Va citar informacions publicades en les últimes hores que indiquen que ha disminuït el nombre de llicències de perforació als Estats Units en jaciments de petroli "shale", i va dir que "d'aquí poc la producció serà més baixa que la que hi hauria hagut a un preu més estable".

Notícies relacionades

"Es tornarà a tensar l'oferta i la demanda i els preus crec que tornaran a recuperar part del camí perdut", va afegir.

També va dir que no creu que siguin sostenibles els actuals preus i va recordar que una caiguda de 20 dòlars en el barril representa  prop de 300.000 milions de dòlars que es queden als països consumidors de petroli i que perden els productors.

Temes:

Antoni Brufau