Bonet: "Freixenet és una empresa familiar catalana, i per tant espanyola"

El president de la firma carrega contra les "aventures que no s'entenen"

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

El president de FreixenetJosep Lluís Bonet, ha estat un dels directius més aplaudits aquest dimarts al congrés anual de la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDEIX), al reivindicar l'espanyolitat de la seva firma i assegurar que la seva és una empresa "familiar catalana, i per tant espanyola".

Bonet, que serà elegit ben aviat president de la Cambra de Comerç d'Espanya, ha intervingut en un debat sobre els reptes de les empreses en un món globalitzat, durant la qual ha apuntat que Espanya "va arribar tard a la globalització" perquè durant molt temps va viure instal·lada en la idea que "fora no hi havia res, i d'aquí no sortia ningú". La crisi ha canviat les coses, ha assegurat, i ara "les empreses que queden diuen que o surten o moren".

Notícies relacionades

En aquest punt, Bonet ha fet una encesa defensa de l'empresa com a "peça clau del sistema i de l'ordre establert", per la qual cosa no és comprensible que se les ataqui, i ha considerat que Espanya "s'ha d'afirmar davant les aventures que no s'entenen". I ha considerat que l'externalització "és la gran oportunitat d'Espanya en aquest moment", assegurant que "el canvi d'actitud porta que l'adaptació a la globalització sigui estructural".

Per això, ha aventurat que els joves hauran d'apuntar en aquesta direcció, ja que per a aquestes empreses que externalitzen faran falta "joves preparats però que encara no s'han plantejat que hauran d'anar a conquistar el món". "Quan sento això de la fuga de cervells no m'agrada", ha postil·lat, "els joves han de sortir un o dos anys per fer la seva formació, tenir coneixements, idiomes i un sentit cosmopolita, i això és el que tindrem en el futur".