L'Audiència de Barcelona ordena l'ingrés a la presó dels Núñez tot i la seva petició d'indult

El Tribunal Suprem va condemnar l'expresident del Barça a dos anys de presó per subornar inspectors d'Hisenda

Josep Lluís Nuñez i el seu fill, al darrere, en una imatge del 2011.

Josep Lluís Nuñez i el seu fill, al darrere, en una imatge del 2011. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

L'Audiència de Barcelona ha desestimat la sol·licitud de l'expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez Clemente i del seu fill Josep Lluís Núñez Navarro de suspendre el seu ingrés a la presó. L'Audiència ha rebutjat el recurs perquè se suspengués de forma provisional l'execució de la seva condemna a dos anys i dos mesos de presó mentre es decidia la seva petició d'indult.

Tots dos estan condemnats pel 'cas Hisenda', una trama de corrupció que subornava alts càrrecs de l'Agència Tributària per eludir impostos durant els anys 90.

A l'espera de l'indult

En un acte notificat, que és recurrible, la secció novena de l'Audiència desestima la petició dels Núñez, que van demanar que se suspengués el seu ingrés a la presó per complir la pena que els va imposar el Tribunal Suprem per subornar inspectors d'Hisenda, mentre el Govern resolia la seva petició d'indult.

Notícies relacionades

D'aquesta manera, el tribunal de l'Audiència de Barcelona avala la posició de la fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat. Josep Lluís Núñez i el seu fill van ser condemnats per aquest mateix tribunal, el juliol del 2011, a sis anys de presó, però el Tribunal Suprem va rebaixar la pena a dos anys i dos mesos.

Connivència d'empresaris i inspectors

Josep Lluís Núñez i el seu fill van sol·licitar fa uns mesos al Govern l'indult per evitar l'ingrés en un centre penitenciari. La sentència declara provat l'existència d'una connivència d'inspectors d'Hisenda i empresaris per afavorir l'estalvi fiscal d'aquests últims a canvi de diners o regals.