AVIACIÓ

Iberia reprèn els vols a Montevideo i Santo Domingo

El president de l'aerolínia, Luis Gallego, assegura que tornen "amb més força i ganes que mai"

Baptisme d’aigua de l’avió d’Iberia a l’aeroport de Montevideo.

Baptisme d’aigua de l’avió d’Iberia a l’aeroport de Montevideo. / EFE / IVÁN FRANCO

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / Montevideo (Enviat especial)

Iberia ha reprès avui els vols des de Madrid a dos dels destins que va decidir suprimir dins del pla per fer rendible la companyia: Montevideo (Uruguai) i Santo Domingo (República Dominicana). En el primer cas volarà quatre vegades per setmana, mentre que en el segon oferirà cinc connexions setmanals.

"Tornem amb més força i ganes que mai", ha assegurat el president d'Iberia, Luis Gallego, així que ha aterrat a la capital de l'Uruguai, on han rebut el primer vol de la nova connexió amb el tradicional baptisme d'aigua dels camions de bombers de l'aeroport. Gallego ha assegurat que l'aerolínia "ha canviat molt" des de finals del 2012, quan va anunciar la suspensió de diverses rutes, a ara, i que per això és el moment de reprendre les rutes que són "rendibles per a Iberia".

La firma opera el vol a Montevideo amb avions de la família A-340, amb capacitat per a entre 289 i 346 seients. En total, oferirà entre 2.300 i 2.500 seients a la setmana entre les dues ciutats. "La nostra connectivitat amb Europa no només s'ha recuperat com abans de la crisi, sinó que ha millorat", ha recordat el ministre de Transports i Obres Públiques de l'Uruguai, Enrique Pintado, que ha donat la benvinguda a Gallego a Montevideo.

Notícies relacionades

En els últims mesos, després del sanejament dels comptes i els ajustos de plantilla, Iberia també ha reprès altres vols europeus que va decidir cancel·lar el 2012, com són Amsterdam, Istanbul, Atenes i Estocolm. A més, ha ampliat freqüències a Panamà, Santiago de Xile i Bogotà.

 

Temes:

Santo Domingo