DIGITALITZACIÓ D'ESTUDIANTS
Gairebé 6.000 alumnes catalans aprenen a desenvolupar 'apps' a l'institut
La GMSA, organitzadora del Mobile World Congress, finança el projecte amb 2,5 milions d'euros

Unes adolescents dun centre de Barcelona consulten els seus mòbils.
La capitalitat mundial del mòbil de Barcelona vol que els ciutadans, des de molt aviat, es familiaritzin amb la tecnologia. Per això, la Barcelona Mobile World Capital, en col·laboració amb la GSMA (organitzadora del Mobile World Congress) i la Generalitat, ha introduït el desenvolupament d''apps' a l'aula gràcies al programa mSchools, gràcies al qual gairebé 6.000 estudiants de quart d'ESO estan aprenent a fer aplicacions per a mòbils a l'institut.
El programa, finançat per la GSMA (2,5 milions d'euros fins al 2018), ha format 240 professors perquè, després, ensenyin als seus alumnes la matèria. Així, 196 centres estan participant en la iniciativa: es va donar l'opció als seus alumnes de quart d'ESO de cursar l'assignatura optativa d'informàtica, anomenada 'Mobilitzem la informàtica'. Així, durant la primera part del curs, els alumnes inscrits han après la base teòrica, i des del gener estan començant a desenvolupar els seus propis projectes.
En grups de sis alumnes, cada grup desenvoluparà a partir d'ara un projecte relacionat amb el seu centre o aplicació pràctica d'una 'app'. No estaran sols: empreses com Incubio, Softonic, Social Point, King, Catalunya Apps, Appstowin, Barcelona Loves Enterpreneurs o A crowd of monsters donen suport a la iniciativa i faran classes virtuals als alumnes per ajudar-los en la tasca, aconsellar-los i resoldre els seus dubtes.
"No busquem que creïn aplicacions comercials, sinó que es familiaritzin amb l'entorn digital", ha assegurat Joan Mateo, secretari de polítiques educatives d'Ensenyament de la Generalitat. En el cas que aquestes 'apps' poguessin convertir-se en comercials, la Barcelona Mobile World Capital ajudaria els alumnes en tot el procés (les 'apps' són propietat dels alumnes).
El programa mSchools, a més, fomentarà la digitalització dels alumnes amb el Mobile History Map, on els alumnes dels centres aprendran a afegir punts d'interès geolocalitzats (i amb informació complementària) a una eina per a mòbils i tauletes, de manera que, després, aquests continguts podran ser consultats per tots els alumnes d'altres centres.
A més, també s'han organitzat els Mobile Learning Awards, que premiaran les millors iniciatives digitals (tant de centres com alumnes).
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- "Si et conviden a un sopar, no portis vi"
- Un bacteri podria causar 12 milions de càncers gàstrics