La Sareb ha venut 6.400 immobles en el seu primer any d'existència

El banc dolent ha registrat ingressos per sobre dels 2.000 milions

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

La Sareb, la societat creada fa un any per gestionar els actius procedents de la reestructuració bancària, ha tancat fins a mitjans de novembre la venda de 6.400 immobles. Al complir el seu primer any de vida, la companyia ha superat uns ingressos bruts de 2.000 milions d'euros, segons ha donat a conèixer avui la presidenta d'aquest organisme, Belén Romana.

En aquest període, la societat “ha passat de ser un projecte a convertir-se en una entitat plenament operativa --amb 190 empleats--, un pla de negoci sòlid i uns canals comercials molt actius”. Així ho ha afirmat Romana en unes jornades celebrades a València i organitzades per PWC i el diari 'Las Provincias', en què ha repassat les principals fites de la societat des de la seva creació el 28 de novembre del 2012.

“La Sareb ha demostrat ser un instrument vàlid per completar la reforma financera, impulsar la recuperació del mercat immobiliari i desinvertir els actius de la manera més eficient possible”, ha assenyalat Romana.

VENDA A PARTICULARS

Notícies relacionades

La Sareb va iniciar al març la venda a particulars a través de les entitats cedents, i poc després va començar a operar en els mercats majoristes, en el que va suposar un catalitzador de la inversió estrangera a Espanya. Ja des de la seva primera operació majorista, a l'agost, la Sareb s'ha convertit en “part activa del canvi de percepció de la inversió estrangera sobre el mercat immobiliari espanyol”, ha assenyalat Romana.

Gairebé 900 milions d'euros venuts dins del procés Bermudes

En els últims dies, la Sareb ha tancat dues importants operacions dins del procés Bermudes, que inclou els préstecs que mantenia amb empreses cotitzades. Així, ha acordat la venda de la seva participació en el crèdit sindicat que Realia Business té amb diverses entitats, per un import nominal de 437 milions d'euros. Aquesta operació, batejada com a 'Elora', és la desinversió més gran que la societat ha fet fins ara.