Els dubtes del mercat disparen la prima de risc a 460 punts

Puja gairebé 40 punts respecte a dilluns després que l'Eurogrup digui que Espanya no necessita un rescat i que està fent el que ha de fer

Agents de borsa, al parquet de Frankfurt, aquest dilluns.

Agents de borsa, al parquet de Frankfurt, aquest dilluns. / STAFF (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Els nous dubtes del mercat sobre l'economia espanyola han disparat la prima de risc fins als 460 punts bàsics,des dels 424 amb què va tancar la jornada precedent, després quel'Eurogrup digués que Espanya no necessita un rescat i que està fent el que ha de fer.

D'aquesta manera, a primera hora l'interès del bo espanyol a deu anys, --la seva diferència amb l'alemany del mateix termini és el que determina el risc país--, se situava en el 6,08 %, de nou per sobre del 6%, mentre que l'alemany estava en l'1,48%.

Per la seva part, el Fons Monetari Internacional (FMI) va publicarun informe en què va mantenir sense grans canvis les seves previsions per a Espanya,on calcula que l'economia es contraurà un 1,5 % el 2012 i un 1,3 % el 2013, però va alertar que els problemes dels perifèrics afecten cada vegada més altres països europeus.

La prima de risc espanyola va tancar dilluns en 424 punts, el mateix nivell que divendres passat, si bé durant la sessió va arribar a caure fins als 413. Però després, les declaracions del ministre d'alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, sobre queEspanya no necessita cap programa d'ajuda financeravan provocar aquesta correcció en la prima, que abans que el Banc Central Europeu (BCE) anunciés el seu pla de rescat el 6 de setembre estava a prop dels 500 punts.

Notícies relacionades

El mercat estarà avui pendent del ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, que explicarà a Luxemburg en conferència de premsa els resultats de les reunions de l'Eurogrup i del consell de ministres d'Economia i Finances.

Per la seva part, la cancellera alemanya, Angela Merkel, s'entrevistarà a Atenes amb el primer ministre grec, Andonis Samaràs.