NOU RECLAM TURÍSTIC AL PALLARS SOBIRÀ

La Bruixa d'Or es diversifica

El loter de Sort Xavier Gabriel obre una cafeteria i botiga d'articles gurmet

Fantasia i innovació defineixen el nou espai, on hi haurà 'souvenirs', torró, embotits i joies

Emprenedor 8 L’empresari Xavier Gabriel.

Emprenedor 8 L’empresari Xavier Gabriel. / RAMON GABRIEL

2
Es llegeix en minuts
CARME ESCALES
BARCELONA

Diu Xavier Gabriel en el seu llibreRes no és impossible(ed. Alentia) -publicat ja a la Xina-, que«només hi ha una cosa que un verdader emprenedor no pot fer: deixar d'emprendre».Nou mesos abans d'experimentar l'aventura de viatjar a l'espai, el propietari de l'administració de loteria de Sort emprèn una altra aventura. Gabriel ultima detalls de la botiga i cafeteria que obrirà aquesta setmana al local contigu al seu comerç de dècims a Sort. Són 250 metres quadrats on es vendran productes gastronòmics d'alta gamma com els vins i caves de Juvé & Camps, anxoves de l'Escala, pernil de XG-Coto, vi amb or comestible del 2004 comercialitzat per Irius-XG, torrons i xocolates de la fàbrica Vicens d'Agramunt, joies de la dissenyadora Maria Baques i embotits, formatges i galetes del Pallars.

«M'identifico molt amb els productes del Pirineu, de Lleida i de Catalunya i el millor d'aquests productes estarà a la nostra botiga, però amb el millor preu. Un cafè, per exemple, valdrà 80 cèntims. No volem castigar el client, sinó premiar-lo. Aquesta és la missió que sempre hem perseguit a la Bruixa d'Or, i mirarem d'oferir el màxim pel mínim»,va indicar. Gabriel també va precisar que l'obertura de la botiga donarà feina, almenys, a set empleats directes, més els 40 operaris que han treballat en les obres.«La crisi és un núvol que no et deixa veure-hi, però et deixa passar».

L'optimisme, l'obstinació i l'originalitat del loter s'imposen a la crisi amb l'obertura d'aquest nou reclam turístic d'ambient«màgic»,segons precisa el seu promotor. A l'entrada, hi haurà un tòtem -que va veure en un dels seus viatges amb Virgin als Estats Units-, on el visitant podrà fotografiar-se i inter­actuar amb la Bruixa d'Or, que es projecta a una mida real quan se li ensenya el sobre en el qual entreguen els dècims de loteria a l'administració de Sort.«Sense necessitat de comprar res, ja es podrà disfrutar de la visita perquè tot és molt espectacular, incloent-hi la terrassa de 26 metres per quatre»,afegeix Gabriel.

Notícies relacionades

La botiga exposarà més de 300 articles, alguns de disseny i altres de temàtica nadalenca. Aquests últims són un objectiu per a l'empresari:«El repte és vendre productes nadalencs i, en especial, a l'estiu», diu el comerciant de loteria que aquesta setmana ha inaugurat també la seva nova web, amb la qual espera superar-se com a màxim venedor nacional de dècims.

A partir de l'octubre, un aquari gegant on habitarà un tauró se sumarà a la nova atracció de la Bruixa, amb una inversió total que ronda els 900.000 euros.