EL FUTUR DE L'EUROZONA

Els EUA diuen que el rescat a la banca espanyola és un senyal "bo i concret"

El secretari del Tresor demana a la UE més rapidesa perquè "el món els està esperant"

El secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, durant una compareixença sobre economia mundial, dimecres a Washington.

El secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, durant una compareixença sobre economia mundial, dimecres a Washington. / PETE MAROVICH (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / Washington

El secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, ha dit que el rescat a la banca espanyola és "un senyal bo i concret" del compromís de l'eurozona amb la integració financera, encara que ha demanat a l'organització continental que actuï ràpidament amb més mesures per fer front a la crisi.

Geithner ha dit que els líders del continent han de construir confiança facilitant més claredat sobre els seus plans al voltant de tres fronts concrets: la construcció d'unaunió bancària europea, l'ús d'un tallafoc per reduir les taxes d'interès a Espanya i Itàlia, i la implementació de mesures més àmplies per impulsar el creixement econòmic subjacent.

"És una crisi molt difícil per a ells [en referència a l'eurozona] encara", ha apuntat Geithner durant un fòrum a la localitat nord-americana de Washington de cara a la cimera que celebrarà el G-20 els dies 18 i 19 de juny al balneari Los Cabos, Baixa Califòrnia, al nord-oest de Mèxic.

“No hi ha justificació per anar a poc a poc”

"Han reconegut que han de fer més per restaurar una mica la calma i convèncer la gent que faran el que calgui perquè això funcioni", ha afegit, segons ha informat el diari nord-americàThe Washington Post.

"El món els està esperant. Si esperes moure't en aquests assumptes i permets que el mercat vagi davant teu, incrementes els costos de la solució i converteixes arribar allà en una cosa més difícil. Una vegada decideixes què has de fer, no hi ha justificació per fer-ho a poc a poc", ha ressenyat.

Notícies relacionades

Sobre les eleccions aGrècia i les repercussions d'una possible victòria de la Coalició de l'Esquerra Radical (SYRIZA), el secretari del Tresor ha expressat la seva confiança que els europeus tindran la voluntat política necessària per mantenir intacta l'eurozona.

Finalment, ha negat la possibilitat que els Estats Units vagin a emetre unpréstec a la UE. "No volem això més que ells. Són un continent molt ric. Això està dins de la seva capacitat de maniobra. Si el món intenta limitar la càrrega que porten per solucionar-ho, la credibilitat del seu compromís serà més feble, i això no ajudarà", ha afegit.