projecció internacional

La xocolatera Barry Callebaut compra La Morella Nuts

La firma catalana diu que l'operació crearà més activitat i ocupació

1
Es llegeix en minuts
MIREIA SAINZ / BARCELONA
RAFAEL MORALES / TARRAGONA

El productor suís de cacau i xocolates Barry Callebaut va firmar ahir l'adquisició del 100% de La Morella Nuts, una empresa catalana en mans privades amb seu a la ciutat de Reus, que des del 1986 proveeix fruita seca processada per a la indústria alimentària.

«Estem molt orgullosos de convertir-nos en part de Barry Callebaut», va expressar ahir el conseller delegat i principal accionista de La Morella Nuts, Joaquim Barriach. El director, que seguirà gestionant l'empresa, va destacar que amb aquesta operació la firma podrà expandir-se gràcies a la simbiosi entre els dos negocis i l'accés a la xarxa comercial del gegant suís que arriba a més de 27 països.

El director d'operacions de l'empresa catalana, Oscar Sans, va afegir: «L'adquisició consolida el nostre projecte corporatiu, comportarà que hi hagi més activitat i més llocs de treball a tres anys». Sans va explicar que entre els objectius de Barry Callebaut també hi havia impulsar noves inversions.

Per la seva part, la multinacional de Zuric podrà sumar fruita seca a la seva gamma de productes gurmet. Segons la firma, feia temps que els seus clients demanaven la combinació de xocolata amb nous. L'empresa tarragonina els ofereix fins a 8.000 tones de fruita seca a l'any, a part de dues plantes de processament punteres en el sector a Reus i Castellvell del Camp, i una inversió constant en R+D. A més a més, La Morella Nuts compta actualment amb un volum de vendes de 33 milions d'euros i 90 treballadors.

«És una excel·lent incorporació al nostre negoci», va declarar Juergen Steinemann, conseller delegat de Barry Callebaut. «Així ens convertim en experts en productes elaborats a partir de fruita seca».

Notícies relacionades

La marca que lidera Steinemann constitueix un dels principals fabricants de xocolata del món, amb una facturació de 3.600 milions d'euros el 2011, 40 plantes de producció i una plantilla de 6.000 persones.

La transnacional suïssa compta amb una història de 150 anys en el sector xocolater i ha aconseguit integrar verticalment cadascuna de les baules de la cadena productiva: començant pel cultiu de cacau fins a acabar en l'elaboració de xocolates per a ús industrial.