REORDENACIÓ DEL SECTOR FINANCER

La CAM puja un 6,35% i el Banc Sabadell s'anota un 4,27% després d'adjudicar-se la caixa

El Banc d'Espanya ha autoritzat l'operació per un preu simbòlic d'un euro

1
Es llegeix en minuts

Les accions de laCaja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) s'han revaloritzat un 6,35% al tancament del mercat continu, després d'haver arribat a guanyar més d'un 28% aquest dijous durant les primeres hores del matí, mentre que els títols delBanc Sabadell han pujat un 4,27% després d'adjudicar-se la caixa amb ajudes inicials de 5.249 milions d'euros.

En concret, la CAM ha tancat la seva cotització d'aquest dijous amb un preu per quota participativa d'1,34 euros, enfront dels 1,26 euros del tancament d'aquest dimecres. Les accions del Banc Sabadell han pujat fins als 2,85 euros, després d'anotar-se l'ascens més elevat de l'Ibex, que ha tancat amb una caiguda del 2,12%.

El pla de reestructuració

Notícies relacionades

ElBanc d'Espanya ha adjudicat la CAM al Banc Sabadell per un preu simbòlic d'un euro, operació que es materialitzarà tan bon punt el Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) subscrigui una o diverses ampliacions de capital de l'entitat per import de 5.249 milions d'euros.

Addicionalment a aquesta ajuda, l'entitat presidida per Miguel Ángel Fernández Ordóñez ha decidit que el pla de reestructuració de la CAM contempli que l'FGD concedeixi a l'entitat intervinguda un esquema de protecció d'actius pel qual assumirà el 80% de les pèrdues derivades d'aquesta cartera durant un termini de 10 anys.