ANUNCIS D'INTENCIONS

La CAM tancarà 300 oficines després de la compra per part del Sabadell

El banc català ampliarà capital fins a arribar als 3.100 milions d'euros

Josep Oliu, durant la roda de premsa.

Josep Oliu, durant la roda de premsa. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

La Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) tancarà 300 del les seves 900 oficines a Espanya, després de l'adjudicació aquest dimecres de l'entitat alacantina al Banc Sabadell pel Banc d'Espanya.

Ho ha explicat aquest dijous el conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, que ha precisat que el banc català també pot tancar algunes de les seves oficines, i no ha precisat el nombre de llocs de treball que es perdran amb l'adjudicació.

Guardiola ha ressaltat que l'adjudicació al Sabadell és l'operació "que té menys impacte de totes les possibles" per preservar el personal de la CAM.

Per a Banc Sabadell, l'operació suposarà una ampliació de capital en 1.000 milions d'euros, per a la qual preveu adreçar-se als mercats. L'entitat catalana ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que a més preveu generar de forma interna més de 2.100 milions d'euros de nou core capital, incloent la conversió de participacions preferents per accions, de manera que el seu capital quedarà reforçat en més de 3.100 milions.

Després de l'adquisició de la caixa alacantina, el Sabadell estima que la ràtio core Tier 1 proforma se situarà en el 9% amb els criteris de l'Agència Bancària Europea (EBA).

Nou centre administratiu

Notícies relacionades

L'entitat calcula unes sinergies de 112 milions d'euros el 2012, de 230 milions el 2013 i de 331 milions el 2014. Per aconseguir aquestes sinergies, Sabadell seleccionarà les sucursals a tancar, implementarà eficiències en la força de treball de la CAM en línia amb les millors pràctiques del banc català, crearà un nou centre administratiu regional a la zona Est d'Espanya, aplicarà el seu model operatiu a la xarxa de la CAM --amb un 20% més d'eficiència estimada en els serveis a clients-- i aplicarà el seu sistema de gestió de flux de treball, de manera qye reduirà el temps per client en un 45%.

Banc Sabadell, que acabarà d'integrar a la CAM el 8 de desembre del 2012, destaca com a clau per garantir l'operació l'aportació total de 5.800 milions als fons propis de la caixa, proporcionats majoritàriament pel Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) --2.800 milions d'aportació inicial i 2.500 milions d'aportació addicional--, a banda dels 500 milions que ja posseïa la CAM.