canvi de titularitat en un centre mÈdic de barcelona

Magnum compra a BC Partners la clínica Teknon per 140 milions

Corcóstegui i 3 vocals més del fons comprador entren en el consell

La futura botiga Apple del centre comercial La Maquinista, on apareixerà una poma blanca en breu.

La futura botiga Apple del centre comercial La Maquinista, on apareixerà una poma blanca en breu. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA
BARCELONA

El fons privat (private equity) Magnum va tancar ahir amb BC Partners un acord de compra del centre mèdic Teknon de Barcelona per 140 milions d'euros. Aquesta entitat sanitària, que compta amb una plantilla de 750 professionals, arribarà aquest any a una facturació de 70 milions.

La inversió és la primera que realitza aquest fons en el sector sanitari, si bé ja té una participació en la farmacèutica portuguesa Generis. Magnum té l'exconseller delegat de l'antic BSCH, Ángel Corcóstegui, entre els seus socis fundadors. Aquest i tres vocals més entren en el consell del centre mèdic que seguirà amb Robert Manson com a conseller delegat.

El centre mèdic, que va tenir una època daurada com el preferit per moltes personalitats, té els seus orígens en una antiga clínica pediàtrica que va adquirir el financer Javier de la Rosa en ple auge del seu paper com a representant dels interessos kuwaitians a Espanya. El 1994 va passar a mans de la nord-americana Tenet Healthcare Corporation, que la va vendre al fons britànic BC Partners el 2004 per 70 milions.

Notícies relacionades

El fons comprador disposa d'uns 900 milions per realitzar inversions en sis sectors prioritaris, un d'ells és el sanitari. Els seus recursos procedeixen d'accionistes institucionals i el seu àmbit d'actuació són empreses grans i mitjanes d'Espanya i Portugal en les quals té vocació de quedar-se de cinc a sis anys.

Amb aquesta compra, Magnum ha completat sis inversions des de la seva creació el 2007.