ZONA FRANCA

Son Goku

1
Es llegeix en minuts
Dídac Lee
Dídac Lee

emprenedor

ver +

Quan era petit els meus pares acostumaven a explicar-me contes de Sun Wukong, un simpàtic personatge de la mitologia xinesa docte en arts marcials i una mica gamberro. Sun Wukong també era conegut com el Rei Mico i posteriorment va inspirar el popular Son Goku. No és la meva intenció descobrir aquí les habilitats en arts marcials d'aquest personatge mitològic, sinó algunes de les lliçons que es poden aprendre de les seves aventures.

Sun Wukong vivia juntament amb altres micos a la Muntanya de Fruites i Flors. Un dia van decidir buscar un habitacle més segur per a la seva comunitat de primats i van acordar que aquell que trobés el millor lloc seria nomenat líder del grup.

Notícies relacionades

Els membres de la comunitat van fer diverses propostes, però tots els llocs eren evidents als ulls del depredador. De sobte Sun Wukong va cridar: «¡Jo sé el lloc més segur! ¡El buit que hi ha darrere la cascada!». El cert és que altres micos havien pensat abans en aquell buit com el lloc més segur, però cap hauria estat capaç de fer el «salt» a l'altre costat, ja que associaven el fort soroll de la cascada amb alguna cosa perillosa. En l'àmbit de la innovació un dels pitjors enemics és assumir una cosa sense qüestionar-ne l'statu quo. En ocasions, encara que pugui semblar contradictori, l'opció més segura és arriscar-se. Especialment en moments de crisi es requereixen solucions radicals si volem obtenir resultats, perquè els canvis marginals no ens trauran del pou.

Tornem a l'amic primat. Va ser nomenat líder de la seva comunitat, però no content de convertir-se en el Rei Mico, va decidir emprendre un llarg viatge per superar-se i millorar. Gràcies a la seva persistència va aconseguir aprendre moltes tècniques que el van convertir en un semidéu. No obstant, amb això va perdre la humilitat que el va ajudar a créixer i va caure en l'arrogància que va destruir tot el que va aconseguir. I per això, va ser castigat pels déus celestials, que el van condemnar a una llarga penitència. Aquest és tan sols l'inici de la llegenda, que és molt recomanable per a tothom, tant per les lliçons que un pot aprendre com perquè les aventures relatades són molt entretingudes.