MESURA PREVENTIVA

L'Ajuntament de Barcelona activa el pla d'emergència per la vaga

1
Es llegeix en minuts
EFE
BARCELONA

L'Ajuntament de Barcelona ha activat el pla bàsic d'emergències municipal (PBME) en fase de prealerta per la vaga del transport per reduir els efectes d'aquestes aturades en la mobilitat i garantir el subministrament bàsic d'aliments.

L'activació en fase de prealerta del PBEM comporta accions de prevenció operativa davant la possibilitat que es puguin produir incidències en serveis bàsics a la ciutat.

A més, s'ha constituït una taula de treball formada per diferents representants de les àrees de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Bombers, Mossos d'Esquadra, Medi Ambient, Acció Social, Serveis Funeraris, el Consorci Sanitari de Barcelona, l'Institut de Mercats, Mercabarna i Transports Metropolitans de Barcelona. Els grups participants aportaran informació sobre la repercussió que pot tenir en els seus serveis la vaga de transportistes.

Anàlisi de les incidències

Notícies relacionades

Aquesta taula de treball abordarà de manera prioritària les incidències que es puguin produir en el subministrament de combustibles en els serveis d'emergència (bombers, Guàrdia Urbana, servei d'emergències mèdiques i Mossos d'Esquadra), i en els serveis essencials (funeraris, BCNeta, distribució de medicaments i avaries crítiques en serveis bàsics).

Així mateix, mantindrà la vigilància per permetre el subministrament d'aliments, en els serveis més vulnerables, com hospitals, residències d'avis, centres penitenciaris i col·legis, entre altres. La taula municipal es coordina amb la creada per la Generalitat. L'ajuntament també ha comunicat al Centre d'Emergències de Catalunya l'activació d'aquesta prealerta.